FOTE, din nou în pericol. Trebuie rezolvată urgent problema patinoarului din Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentaţii Comitetului Olimpic spun că ratarea organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European, ar afecta grav imaginea României.

O problemă foarte importantă este ce se întâmplă cu Olimpiada de iarnă, FOTE. Este o competiţie majoră asumată de România. Noi, România, am ratat istoric Jocurile Mării Negre. Este o ratare care ne-a plasat într-o zonă de neîncredere şi absolut ciudată faţă de orice parteneriat sportiv de înaltă calitate. Rugămintea e ca la Ministerul Dezvoltării, structura care se va ocupa de finanţarea competiţiei (n.r. - FOTE), lucrurile să devină ceva mai rapide. Pentru că fără o finanţare, zilele acestea când noi (n.r. - conducerea COSR) vom fi la Londra, competiţia este în pericol să se prăbuşească. Ne mai trebuie un patinoar şi se poate face uşor, condiţii sunt. Dar e vorba de finanţarea competiţiei, în afară de investiţii în infrastructură. E vorba de licitaţii care trebuie făcute în timp util şi aşa mai departe. Şi cred că pot fi făcute rapid pentru a nu intra într-o criză de timp dramatică", a spus Dobrescu, citat de Mediafax

Premierul Victor Ponta a spus că ştie de problem, dar nu a oferit soluţii. În schimb a dat vina pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

„Cu FOTE ştim ce probleme sunt, dar cum naiba să le rezolvăm dacă am făcut un patinoar cu banii pe trei patinoare? Şi nu e vina sportului. De fapt, cu banii ăia făceam două patinoare şi aveam şi bani pentru organizar", a explicat Ponta, citat de Mediafax.
Preşedintele ANST a anunţat că o soluţie pentru salvarea organizării FOTE este o investiţie de aproximativ 700.000 de euro pentru finalizarea patinoarului din Poiana Braşov. "În ceea ce priveşte FOTE, cred că am găsit o soluţie. Azi-dimineaţă am vorbit la Braşov şi patinoarul va reveni printr-o Hotărâre de Guvern şi putem investi noi într-o structură uşoară în jur de 700.000 de euro. Noi ne dorim să se desfăşoare Festivalul Olimpic în România şi se va desfăşura", a garantat Carmen Tocală.
Comitetul Olimpic European a decis în noiembrie anul trecut să acorde României acceptul final pentru a organiza ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Competiţie de anvergură

Festivalul Olimpic al Tineretului European se organizează din doi în doi ani. Ultima ediţia a fost în Cehia, la Liberec. Toate lucrările de pregătire de acolo au fost finalizate cu un an înainte de începerea competiţiei. Şi autorităţile române cu fost în vizită în Cehia, dar se pare că nu au preluat şi rapiditatea organizatorilor de acolo.

FOTE ar trebui să se desfăşoare în România în perioasa 17-22 februarie 2013.

Competiţiile vor avea loc în Braşov, Râşnov, Predeal şi Sinaia. Ceremonia de deschidere va avea loc în Piaţa Sfatului, iar satul olimpic va fi în Poiana Braşov. În Râşnov se organiza competiţiile de sărituri cu schiurile. Trei trambuline au fost deja finalizare şi se mai lucrază la cea mai mare cu punctul de construcţie la 90 de metri. Tot în Râşnov se vor organiza şi competiţiile de schi fond. Iniţial acestea trebuiau să se deşfăşoare la Buşteni, dar staţiunea nu a îndeplinit condiţiile cerute. În Predeal se vor organiza competiţiile de biatlon şi o probă de schi alpin, în Azuga o probă de schi alpin, iar în Sinaia se va organiza o competiţie de snowbord şi o probă de schi alpin.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite