Drum blocat la Fundata. Frig de crapă pietrele în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe DN73 Câmpulung - Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Drumul este blocat, iar poliţiştii deviază circulaţia.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că circulaţia rutieră este întreruptă pe DN73 între kilometrii 54-92 din cauza viscolului puternic, a precipitaţiilor abundente şi a vizibilităţii reduse. Măsura a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Alte drumuri naţionale cu circulaţie îngreunată sunt DN1 între kilometri 7-39 şi DN10 între Buzău şi Braşov, unde au loc căderi de piatră informează CNADNR.

Ger cumplit şi circulaţie îngreunată în Harghita
Mercurul din termometre a coborât, joi dimineaţă, până la minus 13 de grade Celsius la Topliţa, în timp ce la Joseni s-au înregistrat minus 10 grade Celsius, iar pe drumurile din judeţul Harghita se circulă cu dificultate din cauza viscolului, însă nu sunt drumuri blocate.

În zonele înalte, traficul rutier este îngreunat din cauza vântului care suflă cu peste 55 de kilometri pe oră, readucând pe şosele zăpada din extracarosabil.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că viscoleşte pe DN 12 A, Miercurea Ciuc - Comăneşti, la Lunca de Sus şi Lunca de Jos, pe DN 12 C, în zona Lacu Roşu, pe DN 13 A, la vârful Calonda, în bazinul Odorhei şi în trecătoarea Harghita, precum şi pe DN 13B, în Pasul Bucin, unde stratul de zăpadă măsoară un metru şi zece centimetri.

Potrivit sursei citate, în cursul nopţii de miercuri spre joi, vântul puternic a doborât un brad pe DN 13 B, dar drumarii l-au înlăturat în mai puţin de 20 de minute.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite