Donaţie pentru Spitalul de Copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii care suferă de afecţiuni respiratorii au acum la dispoziţie aparatură performantă.

Spitalul de Copii Braşov a primit un perfuzomat şi alte trei aparate necesare copiilor care suferă de afecţiuni respiratorii. De aceste donaţii vor beneficia micuţii pacienţi de la secţia de Terapie Acuţi, locul unde sunt primite cele mai grave cazuri care ajung la Spitalul de Copii. Alături de aceste echipamente medicale, la unitatea medicală au ajuns şi jucării, cosmetice pentru bebeluşi, periuţe de dinţi, biberoane şi alte lucruri de care au nevoie copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie. Întreaga donaţie valorează în jur de 20.000 de lei şi este o continuare a acţiunilor pornite de Rotary Club Braşov, scrie monitorulexpres.ro.

„Perfuzometrul este un aparat care ajută la administrarea unor cantităţi dozabile de medicamente pe termen lung pentru urgenţele majore. Este util pentru copiii foarte mici, acolo unde există risc de supradozare dacă s-ar folosi seringi", a explicat dr. Maria Mitrică, medic primar la secţia Terapie Acuţi a Spitalului de Copii, citată de monitorulexpres.ro.

Primarul George Scripcaru a declarat ieri, după vizita făcută la unitatea medicală, că imobilul ar putea fi introdus în programul de izolare termică, pentru ca pe viitor să poată economisi banii pe care îi cheltuieşte în prezent pe energia termică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite