Dispecerat tehnic integrat pentru Braşov, din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Valerian Vreme, a semnat sâmbătă, la Braşov, acordul de finanţare din fonduri structurale pentru proiectul 'Dispecerat tehnic integrat la nivelul Municipiului Braşov - Servicii Electronice Geospaţiale', proiect ce va fi interconectat cu Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.

Valoarea totală a proiectului este de 6.568.371 lei, valoarea totală eligibilă fiind de 5.297.074 lei, dintre care 5.191.132 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Dispeceratul Tehnic Integrat va funcţiona ca un nod informaţional şi decizional care va avea în vedere: colectarea de informaţii provenite din diverse sisteme informatice ale Primăriei Braşov (sistemul de monitorizare video, sistemul de iluminat public, sistemul de gestiune a semafoarelor, din aplicaţiile specifice de gestiune a traficului, sistemul informatic geografic, sistemul de management de documente), ale companiilor de utilităţi sau ale altor servicii publice; furnizarea de informaţii către diferite instituţii sau societăţi abilitate în luarea de măsuri în siguranţa traficului şi a cetăţeanului: Poliţia Română, Poliţia Comunitară, companii de utilităţi.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv este necesară dezvoltarea de noi soluţii şi aplicaţii IT, atât de tip front-office, cât şi de tip back-office. În urma implementării acestui proiect, vor rezulta următoarele servicii electronice care vor eficientiza activitatea Municipiului Braşov: Tratarea eficientă a problemelor urgente ale cetaţeanului (dispecerizare); Creşterea numărului de răspunsuri oferite pe loc (informaţii obţinute din sistemul informatic); Direcţionarea rapidă a problemelor către instituţiile/departamentele abilitate în rezolvarea problemei; Eficientizarea avizării lucrărilor, a refacerii domeniului public în caz de avarii reţele prin schimb de date electronic şi aplicaţii geospaţiale comune cu partenerii instituţionali (companii de utilităţi).

Se estimează că vor fi instruiţi 90 de funcţionari publici pentru folosirea aplicaţiei informatice. Totodată, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizării proiectului, în mod direct sau indirect, în totalul serviciilor electronice furnizate de solicitant, va creşte de la 14,29 % la 45,46 % la sfârşitul perioadei de implementare a proiectului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite