Dezinsecţie împotriva căpuşelor la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile brașovene au început lupta cu căpușele, după ce cinci persoane au făcut boala Lyme din cauza muşcăturilor acestor insecte.

Şapte echipe de specialişti au început dezinsecția zonelor verzi din Braşov. Substanţa folosită se numeşte Deltatin şi acţionează prin contact şi ingerare împotriva căpuşelor. Până acum au fost deparazitate zona Warte, lacul Noua, Pietrele lui Solomon și parcul de la Livada Poştei, un loc frecventat de braşoveni, dar mai ales de copii.

De asemenea, în zilele următoare vor fi deparazitate toate zonele verzi în care brașovenii ies să se relaxeze. Cele cinci persoane depistate săptămâna trecută cu boala Lyme, printre care şi o fetiţă de doi ani, au fost externate din Spitalul de Infecţioase şi continuă tratamentul la domiciliu, informează bzb.ro.

Medicii le recomandă cu fermitate braşovenilor care au fost înţepaţi de căpuşe să îşi facă imediat analizele medicale. Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos.

Primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară care apare în 1-2 săptămîni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Boala Lyme nu se transmite de la o persoană la alta.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite