De ce au braşovenii salarii mici? Avem prea mulţi tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Braşovul este considerat pol de creştere în Regiunea 7 Centru, este lider la exporturi, la cifră de afaceri şi investiţii, dar la capitolul salarii lucrurile nu stau foarte bine.

La Braşov salariul mediu net a fost la finele anului de 1.423 de lei cu peste 100 de lei mai mic decât media pe ţară. Braşovul este abia pe locul al nouălea în ceea ce priveşte salariul per total economie. Dacă luăm în calcul doar salariul din comerţ şi agricultură suntem pe locul 33.

„Braşovul are mai multe resurse de muncă decât alte judeţe, populaţia din grupele de vârstă de mijloc, 30 - 40 de ani, fiind majoritară. În aceste condiţii, angajatorii din Braşov îşi pot permite să dea salarii mai mici, deoarece pot aştepta să găsească un alt angajat care să fie mulţumit cu salariul oferit", a spus Mihaela Pâtea, directorul executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, citată de bzb.rp

Angajatorii pot face ce vor deoarece şi oferta de muncă este redusă. „Este nevoie de un sistem legislativ care să atragă românii pentru a investi şi a crea locuri de muncă, precum şi de infrastructură pentru atragerea investitorilor străini. Noi suntem în centrul ţării şi este mai greu de atras un investitor dacă nu are la dispoziţie un aeroport sau autostradă", a mai spus Mihaela Pâtea, citată de bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite