Cursuri variate pentru şomeri. De la asfaltator la somelieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

În luna octombrie se pot face următoarele cursuri: asfaltator, bucatar specialist, somelier, lucrător in creşterea plantelor, constructor drumuri şi poduri, sef sala restaurant, tâmplar universal, tinichigiu auto.

Perioada în care vor începe cele 8 cursuri de formare profesională este 12 - 26 octombrie 2012, astfel: 12 octombrie - bucatar specialist si somelier; 25 octombrie - tinichigiu auto; 26 octombrie - asfaltator, lucrator in cresterea plantelor, constructor drumuri si poduri, tamplar universal si sef sala restaurant.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: absolvent 10 clase şi curs de bucătar pentru cursul de bucătar specialist; 10 clase şi curs de ospătar sau barman pentru cursurile de somelier si sef de sala restaurant; scoala profesionala de profil tehnic pentru cursul de tinichigiu auto, iar pentru restul meseriilor sunt necesare studiile minime obligatorii.

Durata cursurilor este de 6 luni pentru meseriile: constructor drumuri şi poduri, tâmplar universal şi tinichigiu auto; iar de 3 luni pentru meseriile de: asfaltator, lucrător în creşterea plantelor si de 2 luni pentru meseriile de bucătar specialist, somelier si sef sala restaurant.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite