Cu ce medii s-a intrat în acest an la Universitatea „Transilvania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultăţile de Drept, Medicină, Sociologie şi Comunicare sau Ştiinţe Economice au reuşit să atragă cu mult mai mulţi clienţi faţă de oferta de locuri existentă.

La Drept sau la Ştiinţe Economice, cine visa la un loc bugetat ar fi avut nevoie de medii de peste 9 la Bac. De exemplu, la Drept, prima medie bugetată a fost 9,90. După media 9,28 s-a încheiat lista celor 46 de locuri bugetate. Şi locurile cu taxă au fost inaccesibile unor candidaţi cu gândul oriunde în afară de şcoală: prima medie la „cu taxă a fost de 9,82, scrie bzb.ro. La Ştiinţe economice prima medie bugetată a fost de 9,85, iar ultima - 8,51. La "cu taxă", cea mai mare medie a fost 9,48, iar ultima 7.63.

Cu medii mari s-a intrat şi la Sociologie şi Comunicare, facultate nouă în peisajul universitar braşovean. Astfel, ultima medie bugetată a fost 8,72, la Asistenţă socială.
La domeniul Comunicare şi Relaţii Publice, din cadrul facultăţii de Sociologie s-a intrat cu 10.00, pe un loc bugetat, scrie bzb.ro

Un alt 10.00 a fost luat de facultatea de Psihologie, la domeniul Ştiinţele Educaţiei, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Însă, candidatul de 10.00 a fost admis pe locurile cu taxă.

Şi la Medicină sau Educaţie Fizică s-a intrat cu medii mari pe locurile bugetate. Atâta doar că aici, admiterea a fost uşor mai „pe bune", în urma unor teste sau probe de aptitudini, nu doar în baza unui dosar. Astfel, la Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, prima medie cu care s-a intrat pe locurile bugetate a fost de 9,70.
În schimb, la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Generală, prima medie cu care s-a intrat a fost 9.79, iar ultima de 8,19.
La celelalte două specializări din cadrul Facultăţii de Medicină, respectiv Asistenţă Medicală şi Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, locurile bugetate au fost luate cu medii între 9,62 şi 8,30, respectiv 9,28 - 8,19, mai scrie bzb.ro

La facultăţile tehnice însă s-a intrat cu medii 5.00, 6.00 sau 7.00.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite