Costrucţia Pistei Aeroportului Braşov începe săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia juridică a acestei investiţii a fost deblocată după ce şi ultima contestaţie a fost respinsă. Braşovenii aşteaptă acest aeroport de cinci ani.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a anunțat joi, într-o conferință de presă începerea lucrărilor.

„Mă bucur că după scrisoare transmisă premierului Victor Ponta cei de la Comsia Națională de Soluționare a Cotestațiilor au grăbit formularea răspunsului privind contestația la licitație. Așa cum era firesc, s-a dovedit că noi avem dreptate, și a fost respinsă. Ei mai au o cale de atac, în instanță, dar sper să nu facă acest lucru. Noi oricum vom începe lucrările de săptămâna viitoare, pentru că legea ne permite acest lucru, iar până atunci urmând să încheiem și contractul cu firma care a câștigat licitația (Vectra Service - n.a.)", a precizat Căncescu, citat de brasovultau.ro..

Vectra Service a câştigat la sfârşitul lunii iulie licitaţia pentru proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare. Vectra a oferit cel de-al doilea cel mai mic preţ din licitaţie, 12,767 milioane de euro fără TVA, dar compania care a depus oferta cea mai mică - Electrica Serv SRL - a fost descalificată, pentru că nu a depus la registratura Consiliului Judeţean Braşov toată documentaţia necesară atestării că are dreptul de a participa la licitaţie.

Într-o primă fază vor fi executate lucrări la pista de aterizare-decolare pe amplasamentul aflat în administrarea CJ Braşov. Pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar valoa¬rea estimată fără TVA este de 17,7 milioane de euro. Lucrările vor fi deru¬late, potrivit caietului de sarcini, în cel mult 18 luni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite