Clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3.000 de copii merg la clasa pregătitoare.
Peste 3.000 de copii merg la clasa pregătitoare.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov susţine că este în grafic cu pregătirile pentru funcţionarea în bune condiţii a celor 225 de clase pregătitoare din judeţ.

„Cele 225 de clase vor funcţiona în 95 de unităţi şcolare unde pregătirile sunt aproape de final. Se mai fac unele reparaţii, igienizări, dar pe 10 septembrie totul va fi gata." a spus inspectorul şcolar general interimar al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ariana Bucur, citată de brasovultau.ro.

Mobilierul pentru cele 225 de clase a fost contractat cu 11 firme, iar în proporţie de 47% a fost livrat. Mai bine de o jumătate din unităţile şcolare în care vor funcţiona clasele pregătitoare au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare, altele urmează să obţină avizul, a mai precizat inspectorul şcolar general, pentru aceeaşi sursă.

În ceea ce priveşte cadrele didactice pentru aceste clase, 75% dintre posturi sunt ocupate, urmând ca până la sfârşitul acestei luni când mai au loc şedinţele de pretransferuri, detaşările şi repartizarea suplinitorilor care au dat examen, toate posturile să fie ocupate. În total 3.665 de copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite