Citiţi aici declaraţia completă a lui Huidu în faţa procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au făcut public rechizitoriul în cazul accidentului produs de Şerban Huidu în urma căruia au murit trei persoane.

UPDATE 12.06. A fost stabilită data la care va începe procesul lui Huidu. Acesta se va derula la Judecătoria Braşov, iar prima înfăţişase va avea loc pe 21 iunie.

Huidu a susţinut în faţa anchetatorilor că maşina a derapat şi că el a făcut tot posibilul să evite accidentul.

„Învinuitul a declarat că în data de 16.10.2011,în jurul orei 11.4O,împreună cu soţia sa,martora H.C.M.,cu cei doi copii minori si cu bona acestora,martora P.M.S.,au plecat din oraşul Predeal spre municipiul Braşov. Învinuitul a precizat că drumul nu era aglomerat,nu se circula în coloană pe niciunul din sensurile de mers iar afară fulguia, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă. Când a ajuns în zona localităţii Timişul de Sus,la începutul unei pante,înainte de o curbă la dreapta,a simţit că autoturismul pe care îl conducea a început să derapeze si să pătrundă pe contrasens si, desi a încercat, prin manevre aproape instinctuale, să readucă autoturismul pe traiectoria initială,nu a reusit,intrând în coliziune cu un autoturism de culoare roşie care circula pe sensul opus. Învinuitul a mai precizat că,anterior accidentului soţia sa s-a întors în spate către copii,moment în care crede că s-a uitat si el spre soţia sa fără însă a pierde din câmpul vizual drumul" se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image

Huidu este singurul vinovat

Expertiza tehnică a arătat că Huidu a avut o viteză de 87 de km/oră deşi în zonă limita este de 50km/oră şi peste tot sunt indicatoare cu depăşirea interzisă şi avertizări de curbe periculoase. Dacia Logan în care se afşau cele trei victime avea doar 40km/oră. În rechizitoriu se mai menţionează că învinuitul Huidu Şerban Sebastian putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi menţinut banda de circulaţie corespunzătoare sensului său de deplasare. În plus expertiza a stabilit că maşina nu a derapat.

Procurorii au mai stabilit că Huidu este în totalitate vinovat de accident. „Coroborând probele administrate în cauză, concluzionăm că vina exclusivă în producerea accidentului rutier aparţine învinuitului Huidu Serban Sebastian care nu a luat toate măsurile necesare pentru o deplasare în siguranţă pe drumurile publice în scopul evitării producerii oricărui accident", se mai arată în rechizitoriu.

Şerban Huidu a fost trimis ieri în judecată de procurorii braşoveni. Procesul se va derula la Judecătoria Braşov. Huidu riscă între 5 şi 10 ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite