Cetatea Râşnov mai tare ca Branul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Râşnov:  foto arhivă
Cetatea Râşnov: foto arhivă

Asta susţine primarul oraşului, Adrian Veştea care vrea ca Râşnovul să devină staţiune de interes naţional.

Cetatea Râşnov a bătut Castelul Bran la capitolul vizitatori în 2009 şi 2010, spune primarul oraşului Râşnov, citat de bzb.ro. Adrian Veştea, care a venit şi cu date statistice.

„Din datele pe care le avem noi la statistică se poate vedea că atât în 2009, cât şi 2010 am depăşit castelul Bran la vizitatori. Anul trecut am avut 199.570 de turişti. Nu sunt cifre pe care le pronunţăm fără a avea o documentare. Toţi aceşti turişti sunt plătitori de bilete" a precizat Adrian Veştea, citat de bzb.ro.

Un milion de euro au fost investiţi în 2011 la cetatea Râşnov din bugetul primăriei oraşului. Un proiect care va aduce şi mai mulţi vizitatori este cel legat de centrul istoric al Râşnovului, care va fi modernizat şi va avea un pasaj subteran cu o sută de locuri de parcare pe două nivele, iar parcarea va fi gratuită.

Totul se realizează cu bani europeni şi cu fonduri de la primăria Râşnov. De asemenea în următoarea perioadă oamenii vor ajunge pe cetate cu un lift, ce va avea o capacitate de transport de 700 de persoane pe oră, potrivit bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite