Centru turistic la Bastionul Postăvarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta va funcţiona dupa modelul monumentelor din Spania, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu.

Astfel, turistii se vor putea informa despre istoria Brasovului, vor avea imagini foto si vot viziona filme vechi, cu istoria zonei. Centru va fi inaugurat imediat dupa Pasti, a precizat Căncescu.

Bastionul Postăvarilor a fost construit în jurul anului 1450 şi a deservit ca unul dintre cele mai puternice puncte de apărare ale Braşovului de odinioară. Turnul avea un important rol militar, fiind dotat mai multe tunuri şi bombarde.

Cu o înălţime de aproape 13 metri şi ziduri de câţiva metri grosime, bastionul s-a conservat relativ bine până în zilele noastre. Bastionul a fost restaurat complet de Consiliul Judeţean Braşov, o operaţiune care a durat trei ani. A fost redat spre vizitare anul trecut la finele lunii martie.

Restaurarea a fost făcută după modelul reabilitării monumentelor spaniole, cu materiale speciale, care păstrează atmosfera de odinioară. Inoxul folosit la câteva component ale turnului rugineşte controlat în stratul de suprafaţă, lăsând impresia vechimii materialului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite