Braşovul va putea fi văzut din orice colţ al lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea îşi propune realizarea proiectului „e-Turist în Braşovul istoric", prin intermediul căruia oraşul poate fi văzut de turişti din toată lumea.

Turiştii interesaţi de Braşov vor putea să-şi programeze dinainte vizitele şi să se familiarizeze cu obiectivele istorice utilizînd internetul. Municipalitatea este pe cale de a scoate la licitaţie un proiect privind realizarea portalului web „e-Turist în Braşovul istoric", portal care va fi integrat celui al primăriei, şi care va permite vizite virtuale în Braşov, scrie monitorul expres.ro.

Tot în cadrul proiectului este inclusă realizarea unei aplicaţii multimedia, ce va putea fi instalată pe fiecare computer personal, care va conţine un ghid turistic în format electronic, precum şi tururi virtuale ale obiectivelor vizate, mai scrie monitorul expres.ro. Conţinutul aplicaţiei multimedia va fi disponibil în limbile română, engleză, franceză şi germană.

În plus, se va realiza şi un clip de promovare în care vor fi prezentate Biserica Neagră, Biserica Sf. Bartolomeu, Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae şi Prima Şcoală Românească, Cetăţuia de pe Strajă (Dealul Cetăţii), sistemul de fortificaţii rămas din vechea cetate, reprezentat de zidurile de apărare, cele trei bastioane şi cele şase turnuri de apărare, Bastionul Ţesătorilor cu muzeul Braşovului medieval şi Zona Poarta Schei, cu Poarta Schei şi strada Sforii.

Valoarea estimată a proiectului este de 992.000 de lei, din care doar 2% reprezintă cofinanţarea municipalităţii, restul fiind fonduri europene.
„Contractul de finanţare a fost semnat, sîntem în faza organizării licitaţiei. Documentaţia a fost trimisă la ANRMAP pentru validare şi pentru publicarea pe SEAP a anunţului de licitaţie. Pînă la sfîrşitul acestui an sperăm ca proiectul să fie şi implementat în întregime", a declarat Gabriela Vlad, şeful Serviciului Informativ din cadrul Primăriei Braşov, citată de monitorul expres.ro

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite