Braşovul, în topul oraşelor cu cea mai bună administraţie locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul este  pe locul întâi la la suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor.
Braşovul este pe locul întâi la la suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii bilanţul de măsurare a performanţei primarilor în mandatul 2008-2012. Braşovul este în top în mai multe domenii. Singurul domeniu unde stăm mai prost este preţul gigacaloriei.

Cu 100% din străzi beneficiind de iluminat public, Braşovul este primul în topul naţional. În municipiul nostru costul anual per capita cu iluminatul public este printre cele mai reduse din ţară: 14 lei, în scădere faţă de 2009, când era de 24 de lei. Spre comparaţie, la Drobeta Turnu Severin acest cost este de 56 de lei, la Focşani de 53 de lei, la Plioeşti de 41 de lei, la Sibiu de 31 de lei, la Timişoara de 24 de lei etc, scrie gazetabrasovului.ro.

Străzi reparate cu preţ redus

Braşovul a înregistrat şi cel mai redus nivel al cheltuielilor cu modernizarea străzilor dintre toate reşedinţele de judeţ din România, cu doar 113 mii lei pe kilometru. Spre comparaţie, în Ploieşti s-au cheltuit 11.481 mii lei/km, în Galaţi 5.963 mii lei/km, în Timişoara 3191 lei/km, în Sf. Gheorghe 2163 lei/km ş.a.m.d. În privinţa ponderii străzilor modernizate în perioada 2008-2011, municipiul Braşov se clasează pe locul 5 în ţară, cu o medie de 25%, scrie gazetabrasovului.ro.

La capitolul „colectarea selectivă a deşeurilor", municipiul Braşov ocupă locul 2 pe ţară, cu 26%, în condiţiile în care doar 9 municipii reşedinţă de judeţ au declarat, anul trecut, un procent al colectării selective mai mare de 5%.

Bilanţul IPP relevă că municipiul Braşov se situează pe primul loc în România la suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor, cu 29 de metri pătraţi (în 2011). Aceasta, în condiţiile în care media pe ţară, la nivelul tuturor municipiilor mari a fost de numai 13 mp.

Eficienţi la capitolul venituri

În clasamentul municipiilor (în afara Capitalei) care au cele mai mari bugete, Braşovul se situează pe locul al doilea, după Cluj, cu venituri de 597,8 milioane de lei în 2011, faţă de 488,4 milioane de lei în 2008.

În clasamentul celor mai scumpe primării reşedinţă de judeţ, în ceea ce priveşte costurile serviciilor de utilitate publică, cea din Braşov se află pe locul 35 din 39.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite