Braşovenii care stau în centrul şi nordul oraşului sunt expuşi la cantităţi uriaşe de praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevarul
Foto:Adevarul

Conform studiilor efectuate de Agenţia pentru Protecţia Mediului, locuitorii din cartierele situate în zona centrală şi în cea de nord a oraşului sunt expuşi la concentraţii foarte mari de praf.

De asemenea, braşovenii care locuiesc în apropierea reţelei de drumuri, precum şi o parte a codlenilor sunt expuşi la concentraţii mai mari de dioxid de azot.

Pentru reducerea concentraţiei de praf şi a emisiilor de gaze, specialiştii au recomandat curăţarea constantă a carosabilului şi întreţinerea străzilor, îmbunătăţirea reţelei de drumuri şi fluidizarea traficului prin amenajarea de parcări, sensuri giratorii şi alveole în intersecţiile semaforizate, menţionează mytex.ro.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a insistat şi asupra finalizării procesului de închidere a depozitelor de cenuşă şi zgură de termocentrală de la Lempeş şi Sânpetru. Pe de altă parte, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un control mai strict al organizărilor de şantier de construcţii, în vederea respectării prevederilor legislaţiei de mediu, potrivit mytex.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite