Braşoveni arestaţi pentru o fraudă de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost reţinut
Suspectul a fost reţinut

Patru persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Prahova, sub acuzaţia de fraude financiare, fiind suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape trei milioane de lei, scrie Mediafax.

Doi dintre suspecţi sunt din Braşov. Bărbaţii sunt acuzaţi că au achiziţionat mărfuri de la societăţi comerciale din România, au trecut în acte o livrare intracomunitară suspensivă de la plata TVA către societăţi comerciale cu sediul în Bulgaria însă, în realitate, marfa a fost comercializată pe teritoriul României, prin mai multe firme fantomă, fără a se plăti TVA. Potrivit anchetatorilor, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 2.300.000 lei.

Unul dintre suspecţi, un bărbat de 41 de ani din Braşov, este de asemenea cercetat şi pentru înşelăciune cu file CEC şi bilete la ordin, fapte prin care au fost prejudiciate mai multe persoane juridice, cu suma de 450.000 de lei, mai scrie Mediafax.

În urma percheziţiilor poliţiştii şi procurorii au ridicat mai multe înscrisuri emise în numele societăţilor comerciale folosite de suspecţi, opt unităţi de calculator, care urmează să fie valorificate în activitatea de probaţiune. De asemenea, au fost indisponibilizate băuturi alcoolice în valoare de 120 000 lei, 12 000 euro şi un autoturism în valoare de aproximativ 5.000 euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite