Braşoveni, ieşiţi la ziua de curăţenie generală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

Acesta este îndemnul pe care-l adresează echipa braşoveană ce se ocupă de coordonarea campaniei Let s Do It România, din 12 mai. Organizatorii speră ca măcar 60.000 de oameni să răspundă invitaţiei.

Echipa Let S Do It România s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii primăriilor din judeţul Braşov, dar şi cu reprezentanţii altor instituţii - Garda de Mediu, Agenţia de Mediu şi Regia Pădurilor Kronstadt pentru a solicita acestora implicarea în proiectul de curăţenie generală „Let`s do it, Romani!".

Potrivit lui Sorin Stiblea, din echipa de coordonare, obiectivele generale ale campaniei vor fi identificarea zonelor cu cantităţi însemnate de gunoi sau în care se acumulează frecvent deşeuri în judeţ, curăţarea acestor zone în data stabilită, pe 12 mai, monitorizarea zonelor împreună cu voluntarii, precum şi implicarea în proiectul Registrul Naţional al Deşeurilor, un proiect important pentru managementul deşeurilor aruncate ilegal pe teritoriul României.

Acest registru va fi de fapt o continuare a campaniei de curăţare şi va viza monitorizarea în timp real a situaţiei deşeurilor aruncate ilegal, curăţarea gropilor istorice şi prevenirea formării lor, identificarea zonelor în care se aruncă gunoi cu regularitate, dar şi informarea constantă a autorităţilor în legătură cu sesizările primite.
Braşovenii care vor să participe în acest an la acţiunea de curăţenie se pot înscrie pe www.letsdoitromania.ro fie individual, fie in echipe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite