Braşoveanul Ion Ţiriac a fost nominalizat pentru admiterea în International Tennis Hall of Fame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac. Foto: Adevărul
Ion Ţiriac. Foto: Adevărul

Fostul tenisman Ion Ţiriac a fost de trei ori finalist al Cupei Davis cu echipa României. Nominalizarea sa a fost anunţată de Reuters.

Ion Ţiriac, 73 ani, cu 22 de titluri la dublu în palmares ca jucător, a devenit după retragerea din activitate un manager de succes al unor jucători ca Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic, Marat Safin sau Boris Becker, iar apoi un promotor important de turnee.
Jucătorii admişi în Hall of Fame vor fi anunţaţi la începutul anului viitor, iar ceremonia de primire va avea loc pe 13 iulie la Rhode Island din Newport. În International Tennis Hall of Fame au fost incluşi 225 de jucători din 19 ţări, începând cu 1955, scrie newsbv.ro.

Alături de Ţiriac, dublu medaliat cu aur la Universiada de vară de la Budapesta (1965), au mai fost nominalizaţi pentru panteonul gloriilor tenisului elveţianca Martina Hingis, germanul Michael Stich, cehoaica Helena Sukova, australianca Thelma Coyne Long, câştigătoare a 19 titluri de Grand Slam între anii ‘30 şi ‘50, americanul Charlie Pasarell.

Ion Ţiriac, născut la Braşov, este în prezent un om de afaceri de succes. El a locuit pe strada Cerbului, la nr.5. Când era copil, juca hochei la patinoarul de la Olimpia. În 2007, el a devenit primul român inclus în clasamentul miliardarilor stabilit de revista americană Forbes, scrie newsbv.ro.

Fostul partener de dublu al lui Ion Ţiriac, Ilie Năstase, primul lider din istoria clasamentului ATP, a fost inclus în Hall of Fame încă din 1991.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite