Bolnavii de cancer, umiliţi de criza din sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din Romania atrage atenţia asupea faptului că lipsesc medicamentele şi că avem nevoie de peste 4.000 de cadre medicale.

Bugetul pentru tratamentul bolnavilor de cancer este insuficient.

„Un aspect îngrijorător care afectează protocoalele terapeutice din oncologie este reprezentat de propunerile NICE de raționalizare a consumului de medicamente. Pacientii oncologici au nevoie de medicația prescrisă conform cu stadiul bolii, la termenele prescrise, nu de procente și firimituri și doar atunci când exercitiul bugetar o permite" a spus Cezar Irimia, preşdintele FABC.

O altă problemă majoră este criza de personal. Conform estimărilor Colegiului Medicilor deficitul de personal in sistemul medical românesc este de peste de 40.000 de cadre, medici și asistenti.

„FABC va înainta o scrisoare deschisa Ministerului sanatatii prin care va cere public, comunicarea datei când medicamentele lipsa vor fi aduse în Romaânia de compania statului, UNIFARM, dar și soluții de rezolvare a situației pacienților până când aceste medicamente vor fi din nou în România. Reamintim că în România lipsesc 40 de citostatice ieftine, indispensabile schemelor de tratament, iar medicii oncologi fac eforturi uriașe pentru a menține pacienții în viață. Aceste lipsuri diminuează șansele pacienților la prelungirea și calitatea vieții acestora, eliminând din start șansele de vindecare". a mai spus Cezar Irimia

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite