Bază salvamont în zona Cristianul Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Locală a Pădurilor Krons¬tadt - Braşov va construi o nouă bază de salvare montană în Masivul Pos¬tă¬va¬rul, în zona Cristianul Mare.

Realizarea acestui obiectiv are drept scop asigurarea unui loc unde turiştii surprinşi de vreme rea pe munte să aibă unde să se adăpostească.
„Au fost foarte dese situaţiile în care turiştii, numeroşi dintre ei nee¬chipaţi corespunzător, se rătăceau pe munte şi trebuiau «recuperaţi». Am decis să construim o cabană asemănătoare celei existente la baza Pârtiei Bradul, ca bază permanentă a echipelor de salvare", a declarat directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt - Braşov, Dan Olteanu, citat de mytex.ro.

El a precizat că realizarea acestei investiţii este necesară şi pentru buna desfăşurare a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013), care va avea loc anul viitor.

Directorul regiei a afirmat că speră ca lucrările să înceapă în aproximativ o lună, după obţinerea avizelor şi a aprobărilor necesare. Cabana va avea o cameră de zi, două dormitoare, două băi, un garaj şi un punct de prim ajutor. Alimentarea cu apă potabilă se va face printr-o captare de izvor existentă, iar apele uzate vor fi evacuate într-un bazin etanş, vidan¬jabil. Încălzirea se va face cu radiatoare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite