Basarabia, celebrată în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mică parte din Basarabia este zilele acestea în centrul Braşovului. Până duminică seară, în Piaţa Sfatului putem vedea expoziţia de fotografie, "Instantanee basarabene".

Evenimentul organizat în parteneriat de Depoul de Artă Urbană, Primăria şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov, marchează 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist.

„Noi ne-am gîndit că ar fi foarte bine să organizăm o expoziţie de poze, astfel putem face cunoştinţă mai bine, noi cei din Republica Moldova şi cei din România, este cel mai paşnic mod de a ne cunoşte" a spus Liuba Beldie, voluntar.

Expoziţia va rămâne în Piaţa Sfatului până duminică seară. Cu ocazia marcării celor 200 de ani de când Basarabia a fost anexată Rusiei, mai mulţi studenţi basarabeni, şi nu numai, au vizitat prima Şcoală Românescă, iar după vernisajul expoziţiei din centru aceştia au participat la o întâlnire cu câţiva istorici, unde au purtat mai multe discuţii. Ziua s-a încheiat cu o proiecţie de film şi anume ,,Nuntă în Basarabia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite