Autostrada Braşov-Comarnic, o promisiune şi cam atât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada rămâne doar un vis neîmplinit pentru braşoveni
Autostrada rămâne doar un vis neîmplinit pentru braşoveni

În urma cu cinci săptămâni, pe 23 februarie, noul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, anunta, aflat într-o vizită la Londra, că în luna martie vor fi lansate primele demersuri în vederea construcției autostrăzii Comarnic - Brașov și a Autostrăzii Sud.

„Pentru Comarnic - Brașov (Cristian) avem pregătită documentația pentru a scoate la licitație în luna martie a acestui an componenta de consultanță și revizuirea studiului de fezabilitate", declara ministrul Nazare, la o conferință organizată de Camera de Comerț Britanico-Română la Londra, relatează newsbv.ro.

Ambele proiecte, Autostrada Bucuresti Sud si tronsonul Comarnic - Brasov, ar urma sa fie construite prin parteneriate public-private.
Vineri, 30 martie, era ultima zi in care anunturile in cauza puteau fi publicate, pentru a fi respectat termenul anuntat in februarie de ministrul Transporturilor. Cu toate acestea, CNADNR nu a avut niciun asemenea anunt, semn ca procedurile de licitatie nu sunt inca gata.

Publicatia Finantistii a incercat sa obtina de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale un termen concret de publicare a celor doua anunturi, dar nu a primit niciun raspuns pana la inchiderea programului de lucru al companiei, mai relatează newsbv.ro.

In cazul tronsonului Comarnic - Brasov, exista un studiu de fezabilitate, intocmit inca din 2007, dar pentru ca lucrarile nu au demarat niciodata, acesta a expirat.

Citiţi aici despre promisiunile ministrilor transporturilor

Contractul de concesiune al acestui tronson, cu o lungime de 58 de km, fusese castigat in mai 2009 de consortiul Vinci - Aktor, valoarea totala fiind de 4,8 miliarde de euro, pe 30 de ani, din care costul lucrarilor reprezentau 1,5 miliarde de euro.
In aprilie 2010, dupa un an de negociere a clauzelor contractuale, consortiul Vinci - Aktor a denuntat unilateral contractul, proiectul fiind de atunci abandonat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite