Atenţie mare la legumele de import! Sunt pline de pesticide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructe şi legume
Fructe şi legume

Autorităţile au demarat controale după ce au primit informaţii că mai multe tipuri de legume au un conţinut mult prea mare de pesticide.

Potrivit stirileprotv.ro, fructele şi legumele de import, în special cele din Turcia, Spania şi Grecia, au un conţinut periculos de pesticide.

Vânzătorii nu ştiu nimic despre conţinutul de pesticide al legumelor. Autorităţiile sanitar veterinare confirmă suspiciunile cu privire la conţinutul ridicat de pesticide din fructe şi legume. Deşi turcii şi-au adaptat legislaţia la cea europeană acum un an, în multe cazuri modificarea a rămas doar pe hârtie, mai scrie aceeaşi sursă. Un raport al Greenpeace arată că producătorii din peste 20 de ţări au depăşit nivelul de substanţe chimice recomandat, acesta fiind de 0,01 miligrame pe kilogram. Este bine să spălaţi bine fructele şi legumele cu apă călduţă.

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide. Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai "nocive" au fost perele, ardeii si strugurii din Turcia. Ardeii studiati erau contaminati cu 24 de substante toxice.

Pe locul doi s-au clasat perele turcesti, cu 10 substante chimice, urmate de struguri cu 9 substante contaminante, relateaza greenprophet.com.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite