Atenţie! Cad bucăţi din clădirea Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:brasovultau.ro
Foto:brasovultau.ro

Faţada clădirii în care funcţionează Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Curtea de Apel se desprinde bucată cu bucată, reprezentanţii Prefecturii fiind nevoiţi ieri să solicite intervenţia unui echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă .

Autorităţile spun că bucăţile de faţadă se desprind din cauza infiltraţiilor, cu toate că ultimele reparaţii nu sunt mai vechi de patru ani. Intervenţiile la faţadă presupun un studiu de specialitate, avînd în vedere că este vorba despre o clădire istorică, o expertiză şi mulţi bani, pe care niciuna din cele trei instituţii care ocupă clădirea nu-i are în acest moment, relatează monitorulexpres.ro.

Ultima dată, imobilul a beneficiat de reparaţii capitale în anul 2000, însă de atunci, chiar dacă s-a schimbat administratorul şi s-au limpezit şi lucrurile în ceea ce priveşte dreptul de proprietate asupra imobilului, nu s-au mai făcut intervenţii importante. Unele reabilitări la faţadă au fost făcute în urmă cu patru ani, dar la puţin timp după recepţionarea lucrării, bucăţi din zid au început să se desprindă. Imobilul este proprietatea Ministerului Justiţiei, iar Instituţia Prefectului este administrator. În aceeaşi clădire funcţionează, pe lîngă Prefectură, Consiliul Judeţean, Curtea de Apel, dar şi Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţia Socială, instituţie deconcentrată coordonată de Prefectură, mai relatează monitorulexpres.ro.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că la reparaţii trebuie să contribuie şi celelalte instituţii care-şi au sediul în clădire şi care deţin părţi din imobil, în baza unui protocol. „Instituţia Prefectului, Curtea de Apel şi Consiliul Judeţean au un protocol privind ocuparea şi folosirea imobilului, cu toate spaţiile comune. Fiecare dintre ele va trebui să contribuie la reparaţii, în funcţie de spaţiile pe care le deţine", a declarat directorul Cancelariei Prefectului, Dan Grădinaru, citat de monitorulexpres.ro. El spune că, totuşi, după intervenţia ISU de ieri, nu ar trebui să mai apară probleme în următoarea perioadă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite