Se poate circula pe Pasajul Independenţei şi Drumul Coresi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două noi drumuri permite accesul extrem de rapid, în câteva minute între cartierele Triaj, Tractorul şi Bartolomeu.

Pasajul Independenţei face legătura între două cartiere importante din Braşov, Tractorul şi Bartolomeu. Investiţia se ridică la aproape 26 de milioane de lei, bani neramburasabili. Pasajul are două benzi de circulaţie şi o lungime de 671,40 metri. Este iluminat şi dotat cu accese pentru persoanele cu dizabilităţi şi spaţii verzi. În plus, pasajul are bretele de legătură cu străzile Buzeşti, Grigore şi Grigore Ureche, dar şi cu pasajul Fartec. Patru camioane încărcate ce cântăreau în total 80 de tone au trecut peste pasajul Independenţei. Construcţia s-a dovedit a fi extrem de sigură.

image

„Finalizarea celor două investiţii, drumul Coresi şi pasajul Independenţei, reprezintă un moment important pentru braşoveni. Începând de astăzi am creat o legătură facilă între cartierele din estul şi nordul oraşului, Craiter, Triaj, Tractorul şi Bartolomeu. Cele două proiecte înseamnă o scurtare semnificativă a distanţei între cele patru cartiere, o descongestionare a traficului pe traseul Hărmanului-B-dul Gării-Aurel Vlaicu-Griviţei, eliminarea timpilor de aşteptare la bariera de la strada Independenţei, creşterea potenţialului de dezvoltare a zonei şi nu în ultimul rând, o reducere a poluării.Un alt câştig important este că prin finalizarea acestor proiecte am dovedit că oraşul se poate dezvolta prin atragerea de fonduri nerambursabile şi nu cu bani din impozitele şi taxele braşovenilor. Este un exemplu de bună practică, astfel că în proiectul privind impozitele şi taxele locale pentru 2013 nu va fi nici o modificare a acestora, iar braşovenii vor plăti aceleaşi impozite şi taxe ca în ultimii 3 ani", a spus primarul George Scripcaru.

image

Drumul Coresi porneşte din cartierul Timiş-Triaj, trece pe lângă Remat şi traversează fosta platformă industrială Tractorul, până pe Strada 13 Decembrie. Practic vom face cinci minute intre cartierele Triaj şi Tractorul.

Costul investiţiei este de 30,8 milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene, contribuţia Primăriei fiind de 502.000 de lei. Practic, drumul Coresi va începe de pe 13 Decembrie, din zona fostului depou de tramvaie, va traversa fosta platformă Tractorul, va trece pe lângă REMAT, peste Timişul Sec unde se va construi un pod, iar capătul va fi pe actuala stradă din faţa RAT Braşov. Cele două sensuri de mers vor fi separate de un scuar verde.

Şoseaua are doi kilometri şi patru sensuri giratorii, unul la intersecţia cu strada Hărmanului, două în zona fostei platforme industriale Tractorul, iar ultimul se va amenaja pe 13 Decembrie, la intersecţia cu Independenţei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite