Astăzi se afişează rezultatele înscrierilor la clasa I şi 0. La Braşov mai sunt locuri libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mare căutare au fost clasele de limba germană unde nu mai sunt locuri. În schimb clasele de limbă maghiară riscă să se desfiinţeze.

În prima etapă a înscrierilor copiilor de 6 şi 7 ani la şcoală, în Braşov au fost înscrişi aproximativ 75% dintre ei, adică 6.400 de copii din cei 8.581 recenzaţi.

Unele unităţi şcolare din municipiu nu îşi vor completa toate clasele pe care le-au cerut. „În unele şcoli de cartier nu se vor ocupa toate locurile solicitate. De exemplu, la Şcoala Generală nr. 9 au fost cerute patru clase, s-au ocupat doar două. Iar în etapele următoare nu cred că vor veni copii din alte părţi pentru a se înscrie aici", a Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Braşov. .


O altă problemă cu care se confruntă acum conducerea IŞJ este aceea a claselor cu predare în limba maghiară unde s-au înscris foarte puţini şcolari, punând astfel în pericol existenţa acestor clase în anul 2012-2013. „Avem şi cîteva şcoli cu clase de limba maghiară, de exemplu şcolile nr. 15 şi 18 unde la secţia de maghiară de-abia dacă au fost înscrişi patru elevi. Vom vedea ce soluţii găsim pentru aceste clase la finalul perioadei de înscrieri", a mai spus inspectorul, citat de monitorul expres.

Cea de-a doua etapă de înscrieri începe marţi şi le este destinată celor care optează pentru o altă şcoală decît cea din apropierea casei. Această etapă durează o săptămînă, iar părinţii îşi pot înscrie copiii pe locurile rămase libere în urma primei etape.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite