Andreea Marin Bănică a inaugurat cea mai nouă creşă din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin Bănică s-a jucat cu micuţii înscrişi la noua creşă. Foto: Simona Suciu
Andreea Marin Bănică s-a jucat cu micuţii înscrişi la noua creşă. Foto: Simona Suciu

Aceasta funcţionează în Piaţa Dacia şi are 75 de locuri. În aceeaşi incintă va funcţiona şi un Centru de Excelenţă, în cadrul căruia vor fi instruţi gratuit 150 de baby-sitters.

Creşa a fost renovată cu bani europeni obţinuţi cu sprijinul Ministerului Muncii. „ Încercăm să venim în sprijinul autorităţilor locale şi al părinţilor. Vrem să creştem numărul de creşe pentru ca părinţii să îşi ştie copiii în siguranţă atunci când sunt la serviciu" a spus Claudia Boghicevici, ministul muncii. Investiţia de la Braşov se ridică la 1,57 de milioane de lei.

Foto:Simona Suciu

Andreea Marin Bănică a fost impresionată de condiţiile din noua creşă şi a spus că ar lăsa-o fără probleme pe Violeta la o asftel de instituţie. Vedeta a fost invitată la eveniment deoarece în ultimii ani s-a ocupat de consilierea a mii de femei pe care le-a învăţat cum să îmbine rolul de mamă cu o carieră de succes. Degajată şi zîmbitoare, Andreea Marin s-a aşezat pe covorul din sala de joacă şi s-a distrat alăturii de cei mici.

„Copiii nu pot fi izolaţi acasă, ei au nevoie de socializare. Părinţii au nevoie de un loc de muncă, deoarece au nevoie de bani. Nu s epoate una fără cealaltă. Condiţiile de la creşa Violetei sunt similare cu cele de aici de la Braşov. Avem nevoie de astfel de creşe, avem nevoie de condiţii civilizate", a spus Andreea Marin Bănică.

Andreea Marin Bănica jpeg

Urmează centrul pentru preşcolari de pe Carierei

Creşa de la Braşov are trei grupe, a câte 25 de copiii fiecare. Se primesc micuţi de până la patru ani. În aceeaşi clădire va funcţiona şi un centru de excelenţă în cadrul căruia se vor instrui gratuit 150 baby-sitters. De acest program vor beneficia femeile de peste 45 de ani care nu au un loc de muncă şi cele beneficiare de venitul minim garantat.

„Pentru Braşov deschiderea acestui centru de excelenţă este un mare câştig, atât prin faptul că angajaţii noştri din creşe vor fi mult mai bine pregătiţi, cât şi datorită serviciilor pe care acest centru le asigură celor care doresc să se pregătească în activitatea de baby-sitting. După cum am promis vom încerca să asigurăm în fiecare cartier al Braşovului accesul la toate formele de învăţământ pentru copii, începând cu creşa, continuând cu grădiniţa şi şcoala. Dacă astăzi deschidem o creşă în zona Gării, în următoarea etapă sper să începem lucrările la campusul preşcolar, creşă şi grădiniţă, de pe str. Carierei, de la fostul Liceu Auto". a declarat primarul Braşovului George Scripcaru. Acest nou centru va avea 500 de locuri.

Foto:Simona Suciu

Şapte creşe în Braşov

În acest moment, în Braşov funcţionează 7 creşe: una în cartierul Tractorul (str. Tudor Vladimirescu), una în Craiter (str. Mecanicilor), una în zona Gării - centrul de excelenţă deschis astăzi (str. Prahova), două în cartierul Astra (str. Aurora şi str. Cocorului), una în cartierul Valea Cetăţii (str. Jepilor) şi una în cartierul Noua (str. Brazilor). În total sunt 650 de locuri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite