Aeronautica Românească, prezentată la Târgul de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Werner Braun
Foto:Werner Braun

Clusterul Transilvania Aerospace participa alaturi de alte 10 societati romanesti din domeniu la Targul de aeronautica ILA de la Berlin.

Reprezentantii clusterului s-au deplasat in Germania cu un scop bine stabilit, acela de a promova firmele pe care le reprezinta din zona Brasovului, incercand sa arate atractivitatea zonei atat pentru investitori cat si pentru cei care doresc sa colaboreze. Firmele din industria aeronautica au dovedit pana acum ca se presteaza atat pentru productie cat si pentru proiectare, dezvoltare si cercetare.

Promovare importantă

Aceasta deplasare constituite o oportunitate deosebită pentru promovarea produselor industriei aeronautice brasovene şi oferă posibilitatea stabilirii de noi contacte între reprezentanţii firmelor şi parteneri importanţi din domeniu.

„ Dorim cu ajutorul Clusterului Transilvania Aerospace sa promovam firmele si potentialul de aviatie din zona Brasovului. Avem mai multe posibilitati sa intram in colaborare cu multe firme ca furnizori sau ca parteneri de dezvoltare in domeniul de cercetare si de proiectare dar si pentru firmele de productie din cluster putem opta pentru proiecte de productie. In al doilea rand dorim sa promovam Brasovul ca o potentiala regiune de aeronautica pentru noi investitii. Cred ca Brasovul se preteaza foarte bine prin infrastructura care exista deja, sunt multe firme care au pornit cu succes si vrem sa incurajam cat mai multe firme de aici sa se indrepte catre Brasov. Sunt sigur ca in cativa ani va deveni centrul de aviatie in Romania. Firmele straine au incredere sa colaboreze cu noi deoarece in toate domeniile avem exemple ca se poate, atat in productie, cat si in domeniul proiectarii si a cercetarii. Avem firme care au dovedit ca se poate face treaba foarte buna in Romania si sunt angrenate in proiecte cu firme importante ca Airbus si aceste referinte ne pot usura aceasta misiune. Proiectele pe care firmele din cluster le-au pornit ca de exemplu academia de training in domeniul aviatiei si centrul de competenta de compozite au trezit interesul mulor firme si doresc sa urmareasca derularea lor. Aceste initiative pe care clusterul in colaborare cu Universitatea Transilvania le-au demarat pot fi un factor decizional la alegerea locatiei viitoarelor investitii." a declarat Werner Braun, fondator Cluster Transilvania Aerospace:

Braşovul, oraş cu tradiţie

Organizatorii evenimentului aviatic anunta mandri ca acesta este cel mai mare organizat vreodata. Peste 1.000 de firme din 47 de tari expun aparate civile si militare, plus tehnica de lupta sau de interventie, in caz de dezastru. Editia cu numarul 102 a targului aviatic a strans in capitala Germaniei 300 de aparate, de la planoare cat o masina, la gigantii aerului Hercules si Airbus 380.

„ Participam activ in cadrul expozitiei la fiecare doi ani atunci cand se organizeaza acest targ. Este o buna ocazie de a ne arata care sunt calitatile aviatiei romanesti si a firmelor producatoare din domeniu. Brasovul este un oras cu traditie in domeniul constructiilor de avioane, acolo este fabrica de elicoptere, iar politica ministerului este sa incurajeze companiile romanesti producatoare si clusterele din acest domeniu. Brasovul se situeaza in topul primelor companii romanesti producatoare de componente aviatice si de aeronave, pe langa cele de la Bacau si Bucuresti." a spus Gheorghe Coman, consilier Ministerul Economiei si Comertului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite