Abandonul copiilor a crescut cu 50% anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi copii sunt lăsaţi în grija statului, în timp ce numărul angajaţilor de la Protecţia Copilului este încontinuă scădere.

„Centrele rezidenţiale sunt ocupate la capacitate maximă, iar pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în condiţii decente, pentru a putea asigura beneficiarilor serviciile minime din standardele de calitate pentru protecţia şi siguranţa beneficiarilor şi a personalului, este necesară deblocarea posturilor şi angajarea în regim de urgenţă a personalului pentru posturile vacante", spune Virginia Martin (foto), şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, citată de brasovultau.ro.

Aceasta a precizat că, din cele 1.100 de posturi aprobate după restructurare, sunt ocupate doar 937, existând un deficit de 163 de angajaţi. DGASPC are în grijă 2.230 de persoane, dintre care 2.050 sunt copii. Problema foarte mare este aceea că oamenii pleacă din sistem din cauza salariilor mici, iar posturile sunt blocate şi nu pot fi ocupate, din cauza unei hotărâri de Guvern.

Situaţii critice se întâlnesc la toate centrele de plasament din judeţ, dar lipsa de personal se resimte acut la Codlea, Brădet, Făgăraş, Hărman, Rupea şi Timiş. În aceste condiţii, nu mai are cine să aibă grijă de copiii instituţionalizaţi, mai ales că acest serviciu constă în supraveghere 24 de ore din 24, mai relatează brasovultau.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite