A început dublarea pasajului Fartec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Primăria Braşov
Foto:Primăria Braşov

Astăzi au început lucrările de construire pentru proiectul Dublare Pasaj Rutier Fartec. Investiţia se ridică la 13,4 milioane de lei plus TVA.

„Dublarea pasajului este un proiect foarte important pentru Braşov, care rezolvă o problemă majoră de infrastructură, respectiv fluidizarea traficului spre Târgu Mureş. Prin dublarea Pasajului Fartec vom finaliza, în mare măsură, proiectul de optimizare a accesului rutier înspre şi dinspre Sighişoara-Târgu Mureş, iar corelat cu pasajul Independenţei şi drumul de legătură prin fosta platformă industrială Tractorul vom crea o alternativă rutieră pentru legătura zonei Bartolomeu-Stupini cu cartierele Tractorul, Triaj şi Craiter", a spus primarul George Scripcaru.

Această ieşire din Braşov, DN 13, era singura arteră de circulaţie care, până acum câţiva ani, asigura doar o singură bandă de circulaţie pe sens. Într-o primă etapă s-au amenajat arterele rutiere la două benzi pe sens, de la pasaj până la ieşirea din Braşov, dinspre Stupini, apoi s-au amenajat trotuarele.

„Prin dublarea pasajului Fartec şi finalizarea lucrărilor la pasajul Independenţei putem spune că am reuşit să fluidizăm traficul din această zonă, cu fonduri nerambursabile atrase de la Uniunea Europeană. Contribuţia noastră este de 2% pentru toate cele 3 proiecte: pasajul Independenţei, drum de legătură între str. Hărmanului şi str. 13 Decembrie (prin fosta platformă industrială Tractorul) şi dublare pasaj Fartec",. a declarat primarul George Scripcaru la începerea lucrărilor.

Proiectul va contribui la dezvoltarea capacităţii rutiere pentru traficul ce se desfăşoară pe B-dul Griviţei şi Calea Feldioarei (DN13 / E60) şi, în general, pe arterele rutiere din nordul municipiului Braşov. Totodată, prin conectarea cu artera Est-Vest ce se va dezvolta în cadru Zonei Economice Coresi, prin executia Pasajului str. Independentei si Drumul de acces Coresi, se va creea o bună oportunitate de legătură a acesteia, dar şi a estului municipiului Braşov (zona Timiş-Triaj de pe str. Hărmanului şi DN11-Brasov-Tg. Secuiesc), cu nordul şi vestul Zonei Metropolitane Braşov prin Cartierele Bartolomeu şi Stupini.

Investiţia se ridică la 13,4 milioane de lei, iar durata lucrării este de 22 de luni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite