A apărut un nou tip de escrocherie. Premii fictive de la societăţile de telefonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Arhiva
Foto:Arhiva

Escrocii îşi aleg victimele din rândul pensionarilor, care sunt mai uşot de păcălit. Le cer câteva sute de lei, chirupurile taxă de transport pentru un premiu de câteva mii de lei.

Un bătrân în vârstă de 80 de ani din Braşov a căzut în plasa escrocilor. Omul a fost sunat pe telefonul fix, de un aşa-zis angajat al unei firme de telefonie care i-a spus că a câştigat un premiu substanţial. La câteva minute de la convorbire, bătrânul s-a trezit la uşă cu un bărbat, care chipurile trebuie să îi dea premiul. Pentru a intra în posesia premiului de 2.000 de euro, bătrânului i s-a cerut o „taxă de transport" de 600 de lei.

Necunoscutul a luat banii şi i-a spus bătrânului că se duce la maşină să ia premiul. Însă nu s-a mai întors. După ce şi-a dat seama că a fost păcălit, bătrânul a sunat la poliţie şi a povestit toată păţania.

„Atragem atenţia cetăţenilor, mai ales persoanelor în vârstă, să aibă grijă să nu cadă victime ale infractorilor. În cazul în care sunt anunţaţi că au câştigat un premiu, să se intereseze direct la firma respectivă şi să nu dea niciun ban în schimbul unui aşa-zis premiu", a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite