23% din carnea de pui este contaminată cu o bacterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toată carnea de pasăre a fost confiscată Foto: Arhivă Adevărul
Toată carnea de pasăre a fost confiscată Foto: Arhivă Adevărul

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au efectuat teste la Bucureşti şi Braşov pe tone întregi de carne de pui.

În multe cazuri ei au descoperit că puiul este infectat cu bacteria Campylobacter Aceasat poate duce la toxiinfecţie alimentară, dacă nu sunt respectate normele de igienă când produsele de carne sunt preparate.

„România realizează frecvent controale pentru a vedea incidenţa bacteriei Campylobacter în carnea de pui. Astfel de controale sunt realizate la nivelul Uniunii Europene, ca recomandare a celor de la EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară), care a constatat că incidenţa bacteriei Campylobacter a depăşit-o pe cea a bacteriei E.coli", a declarat pentru gândul Alina Monea, şeful biroului de presă al ANSVSA, citat de gandul.info.

Legislaţia europeană nu prevede retragerea de la comercializare a loturilor de carne de pasăre sau organe contaminate cu Campylobacter, ci recomandă tratarea termică a acestora. Potrivit medicilor, acest microorganism poate fi distrus prin preparare termică. Problema apare atunci când nu ne spălăm pe mâini după ce am preparat carnea sau nu curăţăm cu detergent de vase cuţitul cu care am tăiat puiul.

De asemenea, specialiştii mai recomandă să evităm depozitarea preparatelor de carne deasupra fructelor şi legumelor, deoarece există risc de contaminare.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite