La 112 braşovenii înjură, pun muzică şi cer numere de telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea apelurilor la 112 sunt false. Foto: Stelian Grăjdan
Majoritatea apelurilor la 112 sunt false. Foto: Stelian Grăjdan

Două treimi dintre apelurile la 112 au fost false, cele mai multe provenind din judeţele Harghita şi Covasna. Braşovul este pe locul al 13-lea în clasamentul naţional. Avem totuşi un record: un braşovean a sunat la 112 de 700 de ori, într-o singură zi.

Pe parcursul anului 2011, numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de 506.081 de braşoveni (cam tot atâţia câţi locuitori are judeţul), însă, 74,68% dintre apeluri au fost false, adică 377.957.
„Majoritatea acestor apeluri sunt date de pe cartele pre-pay de copii, tineri şi persoane cu probleme psihice", a spus Dănuţ Popescu, şeful Direcţiei Apel Unic de Urgenţă 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Braşov.

Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.

În urma constatărilor făcute de către autorităţile statului, 1.451 de persoane au fost sancţionate conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.

Amenzi usturătoare

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci când chiar este vorba despre o urgenţă. Atunci când linia este ocupată de amatorii de glume proaste, o persoană care are într-adevăr o urgenţă poate muri. Cei care sună degeaba la 112 pot primi amenzi de până la 1.000 de lei sau se pot alege şi cu dosar penal daca fapta se repetă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite