„Răvăşitul oilor“ va aduna mii de turişti la Tohan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhiva
arhiva

Cea de a treia ediţie a Festivalului Oierilor începe diseară pe platoul dintre Tohanul Nou şi Bran.

Târg al meşteşugarilor, concerte de muzică populară, demonstraţii de meşteşuguri şi de ocupaţii legate de transhumanţă sunt doar câteva dintre surprizele cu care vă aşteaptă organizatorii. La manifestare sunt aşteptaţi zeci de ciobani şi producători de lactate din zona Branului, care le vor oferi vizitatorilor doar produse tradiţionale. „La târg va fi organizată şi o expoziţie gastronomică cu produse specifice realizate doar în zona Branului, de producători care au atestat. Vizitatorii pot gusta şi cumpăra brânză de burduf, urdă sărată, caş afumat, telemea şi pastramă de oaie", a spus Eugen Gonţea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Braşov.

Concursuri şi expoziţii

Atracţia festivalului va fi însă concursul de abilităţi, de sâmbătă. „Ciobanii vor fi provocaţi la un concurs de muls, dar şi la unul de pregătire a măgarilor pentru transhumanţă. Se ştie că măgarul este automobilul ciobanului. Pe el se pune bagajul ciobanului, tot ceea de ce are nevoie la munte. Bagajul nu trebuei să depăşească 70-80 kg şi trebuie să fie foarte bine echilibrat, astfel încât măgarul să poată să îl care", a explicat Gonţea.

Organizatorii au pregătit şi o expoziţie de oi şi câini de stână, din rasa ciobănesc mioritic şi ciobănesc corb. „Doritorii vor putea să se plimbe cu trăsura trasă de cai sau cu poneii", a mai spus Gonţea.

Un festival al brânzei şi pastramei are loc în weekend şi la Bran, pe platoul Inima Reginei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite