Kaufland pregăteşte al doilea hipermarket din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinul ar urma să fie amplasat pe locul Autogării II, de pe strada Avram Iancu. Reprezentanţii Kaufland au avut deja discuţii cu proprietarul terenului şi au început demersurile pentru obţinerea de aprobări şi autorizaţii de construcţie.

În şedinţa de joi, consileirii locali au şi aprobat planul urbanistic de detaliu pentru strada Avram Iancu nr. 114 - 120, respectiv desfiinţarea de construcţii, în vederea ridicării unui hipermarket, spaţii de parcare şi îngrădirea terenului. „Am avut discuţii cu cei de la Kaufland şi am fost de acord cu suma propusă de ei pentru terenul pe care acum se află Autogara II. Deocamdată nu am vândut nimic, pentru că reprezentanţii hipermarketului vor mai întâi să rezolve problema avizelor şi a aprobărilor pentru construcţii", a explicat Constantin Codreanu, proprietarul autogării.

Terenul respectiv are în jur de 15.000 de metri pătraţi, iar cei de la Kaufland sunt acum în tatonări şi cu alţi proprietari de case sau terenuri de pe strada Avram Iancu. „Cei de la Kaufland vor să facă un hipermarket aici, însă deocamdată negociază şi cu vecinii", a mai spus Codreanu. Reprezentanţii Kaufland s-au ferit să confirme sau să infirme informaţia, precizând doar că nu deţin niciun teren în Braşov la adresa menţionată şi că un magazin Kaufland are, în medie, 3.500 de metri pătraţi.

Autogara se va muta

În afara peroanelor, pe terenul autogării se mai afla o clădire care găzduieşte sediul unei şcoli de şoferi, un fast-food, un restaurant şi o agenţie de voiaj. Pe lângă imobil, mai funcţionează şi câteva chioşcuri alimentare. Toate acestea vor dispărea în cazul în care Kaufland se hotărăşte să ridice aici cel de al doilea hipermarket din Braşov. „Pentru noi nu este o pierdere pentru că sunt suficiente autogări în Braşov şi putem face alta la ieşirea din oraş spre Ghimbav sau spre Cristian, ori lângă fostul stadion municipal", a mai spus proprietarul autogării. De la Autogara II se operează curse intrajudeţene spre Zărneşti, Bran şi Moieciu.

Proiecte abandonate

Noul hipermarket Kaufland ar urma să deservească locuitorii din centrul vechi al oraşului, pe cei din zonele Griviţei, Bartolomeu, Tractorul şi Stupini, dar şi pe cei localnicii din comunele limitrofe. În acest moment, în partea de nord a oraşului există un singur hipermarket Real, toate celelalte magazine de acest fel fiind amplasate în celălalt capăt al oraşului, pe Calea Bucureşti.

În urmă cu trei ani, Carrfour începuse construcţia unui hipermarket pe DN13, la ieşirea din Braşov spre Târgu-Mureş, însă construcţia a fost anulată din cauza crizei economice. La fel, cei la Auchan, care anunţaseră ridicarea unui hipermarket pe platforma Tractorul, au amânat şi ei, deocamdată, proiectul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite