Braşov: 2009, anul băieţilor!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 2009, anul băieţilor!?
Braşov: 2009, anul băieţilor!?

Anul acesta, în judeţul Braşov s-au născut aproximativ 2.500 de copii în Braşov. Potrivit Direcţiei Judeţene Comunitare de Evidenţă a Persoanelor, din totalul nou-născuţilor, 1.300 sunt băieţi şi restul de 1.200 sunt fete. Cu un avans de 100 înaintea fetelor, băieţii ar putea fi fruntaşi în acest an în Braşov.

Citeşte şi:
Braşov: Prenumele italieneşti sunt la modă

Baietii „prefera“ familiile înstărite?


Cercetatorii olandezi sustin ca au identificat o legatura foarte stransa intre bunastarea materiala a unei familii si sexul copiilor. Astfel, se pare ca in familiile bogate se nasc mai mult baieti in timp ce in familiile sarace vin pe lume mai multe fete. Oamenii de stiinta spun ca la baza acestei neobinuite conexiuni sta, de fapt, starea de sanatate a mamei care, in general, este mai buna in cazul familiilor cu bani, ceea ce stimuleaza "investitia" genetica intr-un mostenitor masculin, scrie Daily Mail.

Pe de altă parte, conform rezultatelor obtinute de  Dr. Corry Gellatly, sexul viitorilor copii este determinat strict de bagajul genetic mostenit de la tati. Cu alte cuvinte, un barbat care are in familie mai multi frati decat surori, are mai multe sanse sa devina la randul sau tata de baieti decat de fete. S-a demonstrat si situatia opusa, cand barbatii cu surori au devenit mai degraba tati de fete decat de baieti.

Cercetarile s-au desfasurat pe un esalon de 927 de increngaturi familiale care contin informatii despre 556.387 persoane din Europa si America de Nord pe un interval de timp care se intinde din jurul anului 1600 pana in prezent.
 
“Studiul demonstreaza, fara echivoc, faptul ca sexul viitorilor copii este determinat de bagajul genetic al tatilor pe cand, in cazul femeilor, mostenirea lor genetica nu poate determina in nici un fel sexul viitorului copil” adauga dr. Gellalty.
Cercetatorii Universitatii Newcastle afirma ca o gena inca nedescoperita, este responsabila de reglarea numarului de cromozomi X sau Y din bagajul genetic al spermatozoizilor. Urmatoarea etapa a studiilor se va focaliza pe descoperirea motivului pentru care se nasc mai multi baieti in perioada imediat urmatoare razboaielor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite