Adriana Măgureanu: „Creativitatea este o terapie a sufletului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Măgureanu este o femeie creativă
Adriana Măgureanu este o femeie creativă

Ghivece făcute şi pictate manual, tablouri de toate mărimile sunt doar câteva dintre lucrurile cu care-şi umple viaţa Adriana Măgureanu, de când se ştie. Îi place  să transforme lucrurile şi să le dea o notă din personalitatea sa.

Adriana Măgureanu a urmat Liceul de Chimie, dar nu a simţit niciodată că i se potriveşte. Şi-a început cariera de la laborant la Metrom, unde s-a angajat la scurt timp după finalizarea studiilor. „Nu mi s-a potrivit deloc. Pot spune că acum sunt la pământ cu chimia, dar cred că mi se potriveşte ca o mănuşă meseria de comerciant, în general. Aş putea vinde orice", spune, zâmbind, Adriana.

În schimb, creativitatea a fost tot timpul punctul său forte. Orice lucru pe care Adraian pune mâna, capătă altă semnificaţie. Hainele, accesoriile, obiectele de decor interior, care sunt semnate Adriana Măgureanu, sunt unicate pentru că poartă urmele degetelor ei.

Întotdeauna mi-a plăcut să creez câte ceva. E mai mult un hobby. Tot ce am făcut până acum am făcut pentru mine, pentru plăcerea de a crea ceva cu propriile mâini. Nu există satisfacţie mai mare, îţi dă o linişte interioară de nedescris, e ca o terapie a sufletului", mărturiseşte Adriana.

Vrea să participe la târguri

Pentru Adriana, creaţia este un mod de a evada din viaţa cotidiană, de cele mai multe ori plină de probleme. De curând, artista a participat pentru prima dată la un târg cu vânzare, care a avut loc la Baza Olimpia, „Târgul Mărţişorului". Adriana le-a oferit doamnelor cadouri indeite. În ghivece create special pentru mărţişor, femeia a plantat ghiocei, primii vestitori ai primăverii.

La început cream tot felul de lucruri pentru a-mi înfrumuseţa casa. Acum, vreau să particip la mai multe târguri. Mi-am întrebat de ce să nu exploatez ceea ce fac şi în alt plan, mai ales că e criză economică şi fetele mele deja sunt mari. Oricum, cu cât creez mai mult, cu atât îmi vin mai multe idei. Câtedată, când mă duc să-mi cumpăr materialele de lucru, rămân pironită în magazin şi mă gândesc la ce aş putea să fac", spune Adriana.

În plus, artista creează plecând de la lucruri aparent banale. De exemplu, lucrarea care îi este cea mai dragă este un tablou care tronează pe peretele din dormitorul ei pe care l-a făcut dintr-un cearceaf, pe care l-a „încreţit", pentru a da senzaţia valurilor marii, l-a pictat în albastru deschis şi l-a decorat mai apoi cu scoici şi pietricele.

Este cea mai dragă lucrare a mea. Îmi aduc aminte că i-am făcut ramele din nişte şipci în care mi-am rănit mâinile. După ce le-am terminat, l-am vopsit cu vopsea alimentară şi l-am legat cu sfori marinăreşti, pentru că am o obsesie pentru mare, în general", îşi explică Adriana.

Întrebări şi răspunsuri:

Fetiţele tale îţi calcă pe urme?

Da. Cea mare este la Liceul de Artă din Braşov şi e foarte talentată şi foarte creativă, mai ales la desen, unde eu nu excelez. Chiar m-a uimit când a pregătit pentru profesoara ei un cadou de 8 Martie, făcut din mâna ei. Nişte mărgele modelate din lut şi mai apoi pictate. Şi cea mică este talentată şi participă şi ea la activităţile creative din casă.

Ce alte pasiuni mai ai?

Am urmat cursuri de Pilates, un tip de exerciţii fizice combinate cu yoga. Am vrut să mă fac instructor, dar dacă mi s-ar ivi ocazia nu cred că aş refuza, sunt multifuncţională. Este o tehnică de ralaxare foarte eficientă. Mie îmi dau energie, deşi sunt foarte lente.

Ce-i place:

Îmi place să trăiesc la maximum şi pun foarte mult accent pe dragoste, despre care cred că nu ar trebui să dispară niciodată. Îmi plac lucrurile mărunte, cum ar fi un răsărit de soare şi în general, tot ce ţine de natură. Sunt înnebunită după mare, o ador. Îmi place foarte mult luna plină, îmi dă foarte multă energie", spune Adriana.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac oamenii prefăcuţi, falşi. Eu sunt o fire deschisă, directă, sinceră, uneori, enervant de sinceră şi chiar tranşantă, iar cunoscuţilor nu prea le place asta", a mai spus Adriana Măgureanu.

Profil:

NĂSCUTĂ: 28 mai 1970, Braşov

STUDII: Facultatea de Marketing, în curs

FAMILIE: Căsătorită, două fetiţe

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite