Adrian Dobrescu: „Copiii sunt cei mai critici spectatori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Dobrescu (ultimul din dreapta) alături de colegii cu care joacă în „Galoşul fermecat“
Adrian Dobrescu (ultimul din dreapta) alături de colegii cu care joacă în „Galoşul fermecat“

Tânărul îşi împarte viaţa între familie, studioul de radio şi scena Teatrului de Păpuşi „Arlechino", unde este aşteptat în fiecare săptămână de cei mici.  

Ce poate fi mai frumos decât râsul unui copil fericit? Adrian Dobrescu şi-a făcut o meserie din a înveseli copiii de toate vârstele. De 17 ani este actor la Teatrul de Păpuşi „Arlechino" şi nu ar renunţa la asta pentru nimic în lume. „Am început cursurile de actorie când eram prin anul doi de facultate, la Electrotehnică. Mi se părea o chestie intangibilă la vremea respectivă, dar dacă tot s-au organizat cursurile de teatru la studenţi, m-am băgat. Şi mi-a intrat microbul în sânge. Între timp, s-a organizat concursul la Teatrul de Păpuşi şi am zis că nu ar strica să câştig şi un ban. Puţin, dar cinstit", îşi aminteşte actorul.

„Toate rolurile îmi sunt dragi"

A învăţat din mers să mânuiască păpuşile, iar acum a ajuns unul dintre actorii preferaţi ai picilor. „La teatru am făcut cursuri de specializare. Baza studiilor de actorie le-am făcut cu actriţa Viorica Geantă Chelbea, de la Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu. Restul am învătat aici, în timp. Am făcut cursuri de pantomimă, de mimă, de improvizaţie", povesteşte păpuşarul. 

În cei 17 ani de teatru a mânuit sute de păpuşi şi a jucat zeci de roluri. Nu poate spune care dintre ele i-a plăcut cel mai mult. „Toate rolurile îmi sunt dragi. Sunt spectacole mai reuşite sau mai puţin reuşite. Acum depinde şi cum apreciază publicul. Poate să fie un spectacol extraordinar pentru noi actorii, iar spectatorilor să nu le placă celor mici", explică Adi Dobrescu.

Deşi pare mai uşor decât pe scena unui teatru dramatic, actorul păpuşar dovedeşte contrariul. „Sunt piese unde sunt în faţă ca actor, cu păpuşile în spatele paravanului sau la masă. Totul depinde de tehnica de mânuire", a explicat Adrian Dobrescu. Acum artistul aşteaptă cu nerăbdare noua stagiune 2011-2012, pentru a se reîntâlni cu micuţii spectatori. Primele spectacole anunţate sunt „Aladin şi lampa fermecată", „Peştişorul de aur" şi „Galoşul fermecat".

Copiii sunt cei mai critici spectatori

Cât despre spectatori, Dobrescu spune că teatrul de păpuşi nu îşi va pierde niciodată publicul. „Picii vor veni întotdeauna la teatru. Sunt copii care vin să vadă un spectacol şi de cinci sau chiar zece ori pentru că le place foarte mult. Pe de altă parte, ei sunt cei mai critici spectatori. Dacă nu le place ceva, i-ai pierdut", spune actorul.

De pe scenă, în studioul de radio

Actoria nu este singura pasiune a lui Adrian Dobrescu. De mai bine de 14 ani, viaţa lui se împarte între scenă şi studioul de radio. „Am lucrat la Radio Braşov, Radio Plus, Radio Special, Pro FM, iar acum din nou la Radio Braşov. Mi-a intrat microbul în sânge şi nu mă pot lăsa nici de teatru, nici de radio. Încerc să fac slalom printre ele ca să îmi rămână şi mie un pic de timp liber", mai spune Adrian Dobrescu.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite