Braşov: A scăzut numărul accidentelor de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: A scăzut numărul accidentelor de circulaţie
Braşov: A scăzut numărul accidentelor de circulaţie

Faţă de anul trecut, evenimentele rutiere s-au redus cu 11,7%. Cauza principală a producerii celor mai multe accidente continuă să fie viteza excesivă.

Poliţiştii spun că, în primele şase  luni din 2009, în judeţul Braşov au avut loc 165 accidente rutiere grave, mai exact cu 11,7% mai puţine faţă de 2008. Evenimentele s-au soldat cu 39 de morţi şi 154 de răniţi grav, ceea ce reprezintă cu 9,4% mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Oamenii legii au relatat că cele mai multe accidente grave s-au petrecut în municipiul Braşov. De la începutul anului până acum au avut loc 70 accidente, ceea ce reprezintă 42,4% din totalul accidentelor grave din judeţ.

Punctele negre din judeţ

Drumurile naţionale cele mai periculoase rămân în continuare DN13, unde s-au produs 12,7% din numărul total de accidente din judeţ, şi DN1, cu un procent de 11,5% din totalul pe judeţ. Statistice IPJ Braşov au arătat că cele mai multe evenimente rutiere s-au produs din vina şoferilor care fie nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, fie nu au acordat prioritate pietonilor şi vehiculelor.
Nici pietonii nu sunt mai disciplinaţi. În acest an, din vina lor s-au comis 24 de accidente grave, soldate cu 3 morţi şi 22 de răniţi grav. Principala cauză a fost traversarea neregulamentară. Cu toate acestea, numărul accidentelor în care au fost implicaţi pietoni s-au redus cu 40% faţă de anul trecut.

Judeţul Braşov, dezavantajat geografic
 
Potrivit poliţiştilor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov, judeţul nostru are anumite particularităţi care creează condiţii favorizante accidentelor rutiere.
Una dintre ele ar fi poziţia geografică.
Judeţul Braşov, din punct de vedere rutier, este un „nod” al circulaţiei atât pentru România cât şi pentru Europa, fiind traversat de 8 drumuri naţionale, 21 drumuri judeţene, 83 drumuri comunale. În plus, judeţul include 4 municipii, 6 oraşe şi 47 de comune. Un alt factor care favorizează producerea accidentelor îl reprezintă staţiunile montane, care atrag anual un număr foarte mare de turişti. Şi factorii de mediu au propria lor contribuţie. Iarnă prelungită, cu drumuri acoperite cu gheaţă, polei, zăpadă sunt în defavoarea şoferilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite