Braşov: 200 de incendii şi 350 de accidente anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 200 de incendii şi 350 de accidente anul acesta
Braşov: 200 de incendii şi 350 de accidente anul acesta

În primele şase luni ale acestui an, pompierii, din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei”, au intervenit pentru stingerea a peste 200 de incendii şi 65 de arderi necontrolate, având cel puţin o intervenţie în fiecare zi.

Conducerea ISU a precizat că numărul incendiilor a crescut cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult numărul arderilor necontrolate s-a triplat. Cele mai multe incendii au fost în oraşe.

Salvaţi de la moarte

Pompierii au reuşit să salveze de la moarte în timpul intervenţiilor 17 persoane, dar şi peste 70 de animale şi păsări, reuşind să recupereze din flăcări bunuri în valoare de aproape 470 de milioane de lei. Din păcate, unele dintre incendii s-au soldat şi cu victime, trei braşoveni murind în foc, iar alte 21 de persoane fiind rănite sau intoxicate. Flăcările nu i-au iertat nici pe pompieri, doi dintre ei fiind răniţi în timpul intervenţiilor.

Peste 350 de accidente


Inconştienţa unor şoferi le-a dat mult de lucru şi medicilor de la SMURD. Aceştia au avut, în medie, şapte intervenţii în fiecare zi. Din cele 1.235 de apeluri de urgenţă preluate de SMURD, aproape 350 au fost la accidente rutiere. La 33 dintre acestea a fost nevoie de descarcerare. În total, au fost asistate 1.372 persoane, dar în ciuda eforturilor de salvare au fost înregistrate şi 102 persoane şi-au pierdut viaţa.

Controale şi simulări

Pentru a preveni alte incidente, ofiţerii de la ISU au executat şi peste 100 de controale la firmele din judeţ, dar au simulat şi câteva incendii în diferite societăţi sau la şcoli tocmai pentru ca braşovenii să înveţe să acţioneze în cazul unor asemenea situaţii. Pentru cei mici, reprezentanţii ISU au pregătit şi câteva concursuri de protecţie civilă.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite