Zona de Sub Tâmpa, transformată într-un imens parc FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Stelian Grajdan
Foto: Stelian Grajdan

Câteva zeci de muncitori şi utilaje lucrează la foc continuu pentru a transforma radical zona de agrement de Sub Tâmpa. Edilii speră ca în scurt timp Parcul „Tiberiu Brediceanu" să devină realitate.

Costul lucrărilor de refacere a celor 48.000 de metri pătraţi ajunge la suma de 1,88 de milioane de lei, Primăria suportând doar 5% din cheltuieli, restul banilor fiind de la Fondul de Mediu. Până în prezent, muncitorii au reuşit să defrişeze tufărişul care crescuse necontrolat şi care dăduse un aspect de sălbăticie zonei. De asemenea, mare parte din treptele de acces, dar şi din aleile de promenadă, au fost refăcute, urmând ca zilele viitoare să se modernizeze şi reţelele de iluminat. Totodată, în următoarea perioadă se vor face şi replantări, iar foişoarele, dar şi zona izvorului vor fi complet refăcute. „Vrem ca zona să fie atractivă pentru cât mai mulţi braşoveni. Sperăm ca vremea să ne permită să facem cea mai mare parte a lucrărilor", a explicat primarul George Scripcaru.

Foto: Stelian Grajdan

Click pe poze pentru a vedea cum decurg lucrările

Terenurile de sport, la primăvară

În zonă vor fi amenajate şi noi locuri de joacă, iar modernizările vor viza toată zona cuprinsă între Magazinul Star şi Baza Olimpia.

În ceea ce priveşte terenurile de sport, acestea vor fi refăcute cel mai probabil în primăvară. Primarul a mai susţinut că zona va fi foarte sigură după reabilitare, fiindcă vor exista patrule permanente ale Poliţiei Locale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite