Braşov: Zona metropolitană se fărâmiţează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul  Săcele s-a retras deja din Agenţia Metropolitană, iar alte localităţi vor să-i urmeze exemplul Deşi Consiliul Local Săcele a decis în urmă cu o aproximativ o săptămână retragerea localităţii din cadrul Agenţiei Metropolitane Braşov (AMB), conducerea acestui for nu recunoaşte decizia.

Citeşte şi:
Cluj: Transport în comun modern şi nepoluant în zona metropolitană

După aflarea decizie de retragere din cadrul AMB, preşedintele acestei organizaţii, primarul  George Scripcaru, a declarat că hotărârea Consiliului Local nu va fi recunoscută şi pusă în aplicare deoarece ar fi fost luată fără respectarea prevederilro legale. 
„Facem apel la toţi reprezentanţii în structura administraţiei publice locale din Săcele, de la toate partidele, să sprijine într-adevăr proiectele acestei localităţi. Zona Predeal-Săcele-Braşov este zona cu potenţialul cel mai mare de dezvoltare şi de atragere de finanţări pe diverse proiecte pe componentele economic, social, cultural. Primarul municipiului Săcele a depus proiectele care sunt incluse în Planul integrat de dezvoltare urbană şi care urmează să intre la finanţare, iar municipiul Săcele va beneficia de cele mai mari sume din cele 80 milioane de euro care vor veni pe polul de creştere economică şi urbană“, a declarat Scripcaru.

De menţionat că atât preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, precum şi vicepreşedintele CJ, Ion Ochi, au anunţat cu mai mult timp în urmă cu privire la faptul că modul de alocare a fondurilor pentru proiectele localităţilor din cadrul Zonei Metropolitane se face în mod inechitabil.

Opt primării ar putea pleca din AMB

Ion Ochi declara că alte opt localităţi dintre cele 13, câte fac parte din AMB, s-ar putea retrage din organizaţie. Acesta a criticat faptul că doar anumite localităţi primesc fonduri prin intermediul Agenţiei Metropolitane, în timp ce altele, mult mai sărace, sunt neglijate. Ion Ochi a subliniat că „vrem şi noi să ştim dinainte dacă fondurile de circa 78 de milioane de euro, care urmează să vină prin AMB, vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor din toate localităţile sau doar din unele, în funcţie de criterii politice“.
Primarul comunei Hălchiu, Ioan Gârbacea ne-a declarat că, momentan, Consiliul Local nu a luat o decizie în privinţa ieşirii din cadrul AMB, însă problema va fi luată în discuţie. „Vom lua o hotărâre în acest sens. Noi apreciem că de fondurile primite prin cadrul Agenţiei trebuie să beneficieze toate localităţile. În acest fel trebuie gândite proiectele încă de la început. Să vedem ce decid consilierii“, ne-a spus Gârbacea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite