FOTOGALERIE Ziua Independenţei de Stat a României, sărbătorită la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, autorităţile locale au organizat un ceremonial militar şi religios prilejuit de Ziua independenţei de stat a României, Ziua victoriei coaliţiei naţiunilor unite în cel de-al doilea război mondial şi Zilei Europei.

Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor din cimitirul Sprenghi.

Ziua Independenţei de Stat a României, sărbătorită şi la Iaşi

image
image
image

„Pentru noi, românii, ziua de 9 mai este una foarte importantă. Ea are o triplă semnificaţie: Ziua independentei de stat a României, din 1877, când ţara şi-a dovedit suveranitatea şi independenţa, Ziua victoriei coaliţiei naţiunilor unite în cel de-al doilea război mondial, dar şi Ziua Europei", a declarat Ion Gonţea, prefectul judeţului Braşov.

image
image

La eveniment au asistat peste 100 de braşoveni. Printre aceştia s-au numărat şi elevi de la Şcoala Generală Nr. 19 şi de la Colegiul Naţional „Andrei Bârsianu", care au avut parte de o „lecţie de istorie" în aer liber.

image
image

„S-au cinstit astăzi eroii care au murit în război", a declarat Ramona Bianca Neagu, elevă la Colegiul Naţional „Andrei Bârsianu".

image

„Am venit pentru comemorarea celui de-al doilea război mondial şi Ziua Europei", a declarat Ionuţ Suciu, de la Şcoala Generală Nr. 19 din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite