Braşov: Un pui de urs va fi dus la rezervaţia de la Zărneşti, după ce a fost capturat în Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Un pui de urs va fi dus la rezervaţia de la Zărneşti, după ce a fost capturat în Sinaia
Braşov: Un pui de urs va fi dus la rezervaţia de la Zărneşti, după ce a fost capturat în Sinaia

Pădurarii au povestit că puiul de urs s-a rătăcit în zona Cotei 2000 din Sinaia. Ursuleţul a intrat într-o cabană, în căutare de hrană, unde a fost capturat de reprezentanţii Parcului Natural Bucegi şi de jandarmii montani fără să fie tranchilizat şi fără să fie rănit.

CITEŞTE ŞI:


Animalul va fi trimis în cursul zilei de azi, temporar, în Rezervaţia de urşi „Libearty“ de la Zărneşti, din judeţul Braşov.

„Pădurarii spun că puiul de urs era nemâncat de câteva zile şi este mai mult ca sigur că şi-a pierdut mama, în condtiţii neştiute încă. El are o vârstă de aproximativ şase luni, este slăbit", a declarat Clementin Negutescu, agent la Parcul Natural Bucegi.

Ursuleţul a primit un nume, Ionuţ. Reprezentanţii Parcului Natural Bucegi spun că ursuleţul are nevoie de o perioadă de îngrijire pentru a se întrema, iar ulterior se poate lua în discuţie oportunitatea eliberării lui în pădure, într-o zonă situată departe de comunităţile umane.

Infiintata de câţiva ani, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov - Zarnesti - Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia LiBEARty de la Zarnesti cu o suprafata de 70 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.
Rezervatia de ursi de la Zarnesti a fost amenajata cu sprijinul Asociatiei Mondiale pentru Protectia Animalelor, iar cele 36 de exemplare au la dispozitie aproximativ 70 de hectare de padure, imprejmuite cu un gard electric.
Cele 1,5 milioane de dolari necesare finantarii au fost obtinute din donatiile facute de iubitorii de animale din intreaga lume.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite