Braşov: Focuri de armă şi bătaie în plină stradă la Zărneşti (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi şi un copil au ajuns la spital după ce au fost loviţi de o maşină scăpată de sub control. Şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins azi dimineaţă de poliţişti. El a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, urmând ca în jurul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti. Dacă se va dovedi că a intrat intenţionat în grupul de pietoni, atunci va

Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 19.30 în faţa unui restaurant din Zărneşti. Martorii au văzut o maşină intrând cu viteză pe trotuar într-un grup de oameni. Mulţi cred că şoferul a făcut gestul intenţionat. „Nu a făcut nici o încercare să evite accidentul. A părăsit carosabilul şi a intrat direct în ei. Erau plini de sânge, în stare de şoc, întinşi pe jos. Imagini de coşmar, ce mai!”, povesteşte un martor al accidentului. Soţia uneia dintre victime a asistat îngrozită la întreaga grozăvie. „Eram în faţa localului şi am văzut un Golf cum accelerează şi a intrat direct în soţul meu. L-am văzut apoi aruncat peste capotă şi proiectat între un ATV şi un zid”, povesteşte îngrozită femeia. Victimele sunt chiar patronul barului în faţa căruia s-a petrecut accidentul, un prieten al acestuia şi un baiat de 12 ani. Atât bărbaţii în vârstă de 46 şi 34 de ani, cât şi copilul, au ajuns la spital în stare gravă.

Justiţie cu pumnul

Imediat după producerea accidentului, şoferul, Sorin Manea de 35 de ani, şi-a abandonat maşina şi a fugit. Un tânăr de 20 de ani, care era pasager în autoturismul care a provocat accidentul, a încercat să calmeze spiritele, dar nu a reuşit decât să genereze un nou scandal.  Martorii au sărit la bătaie şi au început să în lovească pe tânăr cu pumnii şi picioarele. Deoarece conflictul dintre grupul de persoane aflate pe trotuar şi pasagerul rămas în autoturism a luat amploare, unul dintre oamenii legii, veniţi la faţa locului, a fost nevoit să tragă două focuri de avertisment în plan vertical. „Pentru aplanarea conflictului iscat din cauza persoanelor indignate de cele întâmplate, unul dintre poliţiştii zărneşteni a tras două focuri de armă, focuri din care nu a rezultat nicio victimă”, a declarat Cristina Cardasol, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti.

Răni serioase

Bătut măr, tânărul de 20 de ani, a ajuns şi el la spital alături de victimele accidentului. „La locul accidentului ne-am deplasat cu echipaje SMURD şi un echipaj al ambulanţei Zărneşti. Am găsit patru victime printre care şi un copil care are traumatism cranian şi contuzie toraco-abdominală. Celelalte trei victime adulte prezintă şi ele multiple traumatisme craniene şi toracice” a declarat Cristina Vecerdi, coordonator SMURD Braşov.

Cercetările continuă


Oamenii legii încearcă să afle dacă spusele unora dintre martori se confirmă. Aceştia susţin că toţi cei implicaţi în accident se cunoşteau. Ba mai mult, unii dintre localnici susţin că toţi fac parte din două clanuri diferite din lumea interlopă, astfel că ar putea fi vorba de o reglare de conturi. Ciudat este că până acum oamenii nu au avut niciun conflict.

Şoferul a fost reţinut

După ce a fugit de la locul accidentului, şoferul autoturismului nu a mai fost de găsit toată noaptea. Abia în această dimineaţă oamenii legii au reuşit să îi dea de urmă. Sorin Manea locuieşte în Zărneşti şi a fost prins în apropierea locuinţei sale, după mai multe filtre şi aproape 12 ore de căutări. După cum le-a declarat acesta poliţiştilor, i-a fost frică de oamenii ce se strânseseră şi a fugit de la faţa locului."A stat ascuns toată noaptea în pădure, iar de dimineaţă, în jurul orei 5.00, când mergea spre casă a fost prins de o patrulă de poliţie", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov. Şoferul este în prezent audiat de poliţiştii zărneşteni şi în cursul zilei va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti, unde i se va emite mandat de arestare. Bărbatul riscă să stea 12 ani după gratii dacă se găsesşte vinovat că a intrat intenţionat în grupul de oameni. În cazul în care nu se constată acest lucru el riscă să fie arestat pentru o perioadă cuprinsă între 2 şi 7 ani, fiindcă a părăsit locul accidentului.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite