Weekend cu fracturi şi luxaţii pentru câţiva turişti dornici de aventură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte turişti s-au accidentat pe pârtiile din Poiana Braşov, Bran şi Predeal, iar la Buşteni un turist s-a accidentat la săniuş. La Sinaia cinci persoane s-au rătăcit pe traseul montan Cota 1400 - Cota 2000.

Jandarmii montani au avut o duminică solicitantă după ce, câţiva turişti s-au accidentat pe pârtie. În judeţul Braşov, jandarmii Secţiilor Montane Braşov şi Predeal au intervenit pe pârtiile de schi Bradul, Zănoaga, Clăbucet Sosire şi Clăbucet Variantă, pentru salvarea a şapte turişti care au suferit traumatisme cranio-cerebrale, fracturi, plăgi tăiate sau luxaţii ale membrelor. Răniţii au fost transportaţi la baza pârtiilor, de unde au fost preluaţi de echipaje ale Ambulanţei şi transportaţi la spital pentru îngrijri.

La Buşteni, jandarmii şi salvamontiştii au intervenit în zona pârtiei Kalinderu pentru a salva şi transporta un bărbat care s-a ales cu o fractură de bazin după ce s-a accidentat la săniuş.

La Sinaia, salvatorii au fost solicitaţi pentru a le acorda sprijin unor turişti care s-au rătăcit pe traseul montan Cota 1400 - Cota 2000, în dreptul pilonului doi al telecabinei. Turiştii au fost ajutaţi să coboare la Cota 1400.

„Din nefericire, lipsa experienţei, echipamentul necorespunzător, dar şi alegerea unei pârtii cu un grad de dificultate ridicat, sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor. Pentru a evita pe cât posibil incidentele nedorite, jandarmii montani sfătuiesc persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia de schi în funcţie de nivelul de pregătire. Pentru a solicita sprijinul Jandarmeriei Montane, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţă 112", se arată într-un comunicat de presă remis, azi, de M.A.I.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite