Braşov: Vulpile vor fi vaccinate din avion!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Vulpile vor fi vaccinate din avion!
Braşov: Vulpile vor fi vaccinate din avion!

În curând va fi demarat un program la nivel naţional de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei într-un mod inedit: momelile vaccinale vor fi distribuite din avion!

Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov (DSVSA) Braşov, dr. Dorin Enache a declarat că în perioada următoare va fi demarat un program la nivel naţional de vaccinare a vulpilor din păduri contra rabiei  printr-o metodă inedită. Astfel, momelile vaccinale vor fi împrăştiate pe zonele în care trăiesc vulpile din avion.

Dorin Enache a declarat că în acest fel „avem certitudinea că aceste momeli vaccinale vor ajunge chiar şi în locurile cele mai greu accesibile. Până acum, de distribuţia momelilor se ocupau cei de la Direcţia Silvică ori cei de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic (ITRSV). Nu vreau să spun că nu împrăştiau aceste momeli, dar efectele nu au fost la nivelul aşteptărilor“.

Animalele vor fi astfel imunizate contra rabiei, boală care a fost depistată în acest an pe raza judeţului Braşov în 17 localităţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite