Braşov: Patul în formă de sertar, atrage turiştii la Viscri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona Viscri, turiştii nu trebuie să scoată din portofele mai mult de 85 de lei pentru 2 nopţi de cazare şi tot atât pentru cele 3 mese zilnice. Cei mai mulţi turişti ai zonei sunt străini şi numărul lor creşte de la an la an, dar în zonă nu există deocamdată decât 60 de locuri de cazare.


Turiştii care se opresc în zona Viscri, se desprind greu de zonă, pentru a pleca mai departe. Pe lângă somnul dulce pe care îl oferă patul lădoi, în formă de sertar şi care este tradiţional, foarte vechi, turiştii au ocazia să mănânce sănătos, o masă tradiţională săsească pregătite de gospodinele satului, să viziteze cu o căruţă biserica fortificată, locul în care se prepară cărbunele pentru foc sau curtea fierarului satului pentru a privi cum se fac potcoavele.

Modernizare

În 2010 va fi pusă în funcţiune în zona Viscri, prima staţie de epurare ecologică din România. Aceasta va folosi energie doar la staţia de pompare. Pentru restul energiei de care va fi nevoie, vor fi lacuri cu stuf care va prelucra apa din staţia de epurare. O parte dintre aceste lacuri vor fi populate şi de peşti.

Fundaţia Calea Victoriei, care se ocupă şi de organizarea la Viscri a „Şcolii de vară de fotografie” care se va desfăşura în perioada 4-11 iulie şi 11-18 iulie, vrea să ajute şi meşterii care lucrează cu metode tradiţionale în domeniile ferăriei, tâmplăriei, zidăriei şi dulgheriei. Pentru asta, până la sfârşitul anului 2010, se vor organiza cursuri de instruire. Tot pâna atunci, familiile din satul Viscri vor fi ajutate să îşi amenajeze case de oaspeţi pentru turismul cultural şi eco-turism, micii fermieri care doresc să primească certificare bio pentru produsele lor îşi vor putea promova produsele locale prin intermediul unui website şi a unui mic magazin. Bugetul total pentru proiectul aflat în desfăşurare este de 124.000 USD, după cum relatează AGERPRES.

Despre VISCRI

Viscri este singurul sat din judeţul Braşov aflat în patrimoniul naţional UNESCO.  Ca si localizare, se află la 80 de km de municipiul Braşov şi la 40 de km de oraşul Sighişoara. În sat se află şi casa moştenitorului Angliei, Prinţul Charles, achiziţionată în urmă cu cinci ani şi care îşi păstrează întreaga arhitectură. În aceasta se poate sta contra sumei de 160 de euro/noapte.

Citeşte aici mai multe despre „Şcoala de fotografie” de la Viscri

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite