Viorica Naşca, consiliera de nădejde a părinţilor şi copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanca lucrează de aproape 28 de ani în comerţ, iar de aproape zece într-un magazin cu articole pentru copii astfel că este consiliera de încredere a părinţilor şi prichindeilor în ceea ce priveşte înnoirea garderobei.

Încă de la începutul carierei, Viorica Naşca a lucrat într-un magazin cu articole pentru copii, mai apoi, într-un magazin de bijuterii, iar cea mai mare perioadă a timpului a fost consiliera braşovenilor în materie de electrocasnice.

De acum patru ani, femeia a reînceput să vândă îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării pentru prichindei, lucru care îi face o deosebită plăcere. „Se pare că aşa a fost să fie ca să ajung să vând din nou produse pentru copii. Vând articole de bebeluşi, până la copiii până în 12-13 ani", mărturiseşte consiliera părinţilor.

„Copiii de azi au personalitate"

„Lumea este în continuă mişcare, tehnologiile evoluează din ce în mai mult, dar şi copiii s-au schimbat", este de părere Viorica. Ea a făcut şi o comparaţie între copiii de acum 20 de ani şi cei din ziua de astăzi. „În prezent, copiii sunt mult mai dezvoltaţi. Acum, majoritatea copiilor se dezvoltă foarte repede, astfel că la vârsta de 13 ani arată precum cei de 16, părinţii find nevoiţi să fie mult mai atenţi la ceea ce cumpără", povesteşte consiliera în materie de shopping.

De asemenea, Viorica Naşca a observat că, mai nou, copiii sunt cei care îşi aleg hainele şi papucii pe care doresc să le poarte. „Înainte, părinţii decideau care sunt articolele vestimentare şi încălţămintea copiilor, dar, astăzi, cei mai mulţi copiii sunt cei care îşi aleg produsele. Au personalitate şi ştiu exact ceea ce doresc să poarte", a declarat vânzătoarea.

Dotată cu răbdare şi pricepere, Viorica Naşca este adevăratul ajutor al celor care calcă pragul magazinului pentru copii. „Vând o varietate de produse, de la bentiţe, cosmetice, biberoane, îmbrăcăminte, încălţăminte, până la jucării haioase. Hainele de astăzi sunt extrem de interesante. Micuţii care vin împreună cu părinţii pentru a alege cu ce să se îmbrace văd modele la televizor. Tricouri, bluze, compleuri cu Hannah Montana, High School Musical pentru fetiţe şi Bakugan, Ben 10 şi Spiderman pentru băieţi sunt cele mai căutate produse", a mai spus femeia.   

Şi în ceea ce priveşte jucăriile, Viorica a observat că altele sunt tendinţele. „Anul acesta, sunt în trend păpuşile cu biberon, scutec, care se vând cu tot cu accesrorii. La mare căutare sunt şi animăluţele care pot fi crescute, precum bebeluşii şi care le încântă pe fetiţe. Băieţeii au de ales între roboţi, maşini teleghidate, elicoptere, jucării bakugan şi skate-uri în miniatură", a declarat vânzătoarea.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum vedeţi schimbările apărute în ultimii ani în ceea ce priveşte copiii?

Consider că este foarte bine că lumea a evoluat. Este bine că se diversifică piaţa, că producătorii vin cu idei noi şi că generaţia de astăzi are posibilitatea să evolueze şi să crească aşa cum sunt tendinţele.

Cine calcă mai des pragul magazinului?

În general, avem clienţi fideli şi copiii pe care îi vedem cum cresc. Ne vizitează des tătici care ne roagă să le oferim tot ceea ce este nevoie pentru micuţii lor nou-născuţi, dar şi persoane care merg în vizită şi, care doresc să cumpere copiilor, pe care nu-i cunosc, haine sau jucării potrivite. 

Ce-i place:

„Îmi place foarte mult să gătesc şniţele de pui şi sărmuluţe, preferatele familiei mele, dar şi să citesc", spune Viorica. De asemenea, odată la două weekend-uri, femeia îi răsfaţă pe membri familiei cu câte o prăjitură. Pe timpul verii, preferatele familiei sunt tartele cu fructe, iar iarna, prăjiturile cu brânză şi cu mere.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place lucrul care nu este dus la bun sfărşit şi nu-mi plac oamenii nerecunoscători sau cei care uită de unde au plecat", a spus consiliera de nădejde a părinţilor şi copiilor.

Profil:

NĂSCUTĂ: 2 septembrie 1963, Rupea

STUDII: Liceul Economic şi de Drept Administrativ nr. 1 Braşov

FAMILIE: căsătorită, doi băieţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite